ua en ru

Британські спецслужби вирахували третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів, - Telegraph

Британські спецслужби вирахували третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів, - Telegraph Фото: підозрювані в отруєнні Скрипалів (скріншот відео)

Cлідчим відоме ім'я нового підозрюваного, однак воно поки не розголошується

Ще до приїзду в Британію безпосередніх виконавців замаху на колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері приїздив співробітник ГРУ, який проводив розвідку на місцевості. Відповідну інформацію отримали британські спецслужби, передає The Telegraph.

За інформацією газети, саме цей співробітник допоміг скласти план, за яким потім інші співробітники ГРУ привезли у Велику Британію нервово-паралітичну речовину.

Крім того, згідно з виданням, слідчим уже відоме ім'я нового підозрюваного, однак його ім'я поки не розголошується.

Наголошується, що про третього підозрюваного стало відомо після того, як видання Bellingcat визначило в одному з раніше названих виконавців замаху Руслані Боширову полковника ГРУ Анатолія Чепігу.

Щодо другого підозрюваного, Петрова, то, за інформацією газети, його дійсно звуть Олександр, псевдонімом є лише його прізвище.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що підозрюваний у замаху на Скрипалів полковник ГРУ Росії Анатолій Чепіга ймовірно був особисто знайомий з колишнім шпигуном ГРУ Сергієм Скрипалем.