ua en ru

Підозрювані в отруєнні Скрипалів багаторазово літали в Женеву, - The Telegraph

Підозрювані в отруєнні Скрипалів багаторазово літали в Женеву, - The Telegraph Ілюстративне фото (JeffJMitchellGettyImages)

З вересня 2016 року по березень 2018 підозрювані майже 30 разів літали до Європи

Співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні російського шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали до Європи, найчастіше - в Женеву (Швейцарія). Про це повідомляє видання The Daily Telegraph.

Як зазначає видання, Руслан Боширов та Александр Петров здійснили принаймні 6 окремих поїздок до швейцарського міста до спроби вбивства Скрипалів.

Підозрювані в отруєнні Скрипалів багаторазово літали в Женеву, - The TelegraphФото: звинувачені у отруєнні Скрипалів

Записи, які є у розпорядженні видання, також показують, що вони забронювали 9 окремих рейсів до та з Женеви з листопада 2017 року до лютого 2018 року.

За даними джерел, встановлення того, з ким підозрювані зустрічалися у Швейцарії, матиме ключове значення для розслідування.

Видання зазначає, що чоловіки перебували в Женеві зокрема в листопаді-грудні 2017 року, коли там відбувався один із раундів переговорів щодо політичного врегулювання в Сирії.

Також повідомляється, що до цього чоловіки також кілька разів літали з Москви до Парижа, Амстердама та італійського Бергамо. В основному вони користувалися послугами державної російської компанії "Аерофлот", але іноді також Air France, KLM та російських бюджетних авіакомпаній.

Нагадаємо, у Великій Британії встановили особи двох російських чоловіків, що фігурують в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новичок".

Як заявив міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес, президент Росії Володимир Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля і її доньки Юлії у Солсбері.

Також раніше повідомлялося, що в будинку колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля у місті Солсбері триває процес деактивації залишків нервово-паралітичної речовини "Новичок".

За інформацією видання, в будинку Скрипаля, де було проведене застосування "Новичка", протягом найближчих тижнів чи місяців буде відбуватись процедура усунення слідів нервово-паралітичної речовини.