ua en ru

Осередки пожежі на арсеналі в Ічні локалізовані

Осередки пожежі на арсеналі в Ічні локалізовані Фото з місця подій (РБК-Україна)

Підрозділи ЗСУ провели аеророзвідку над територією арсеналу

Вогнища загоряння пожежі на арсеналі біля Ічні (Чернігівська область) локалізовано. Підрозділи Збройних сил України провели аеророзвідку над територією арсеналу, передає РБК-Україна з посиланням на пресс-службу Міністерства оборони.

"Інтенсивність вибухів значно знизилась, йде тенденція на покращення ситуації на території Арсеналу. Наразі фіксуються вибухи боєприпасів з періодичністю 1 вибух на 10 хвилин. Вранці оперативна група, яку очолює начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії України Віктор Муженко та заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський, здійснила обліт технічної території 6-го Арсеналу та провела моніторинг осередків займання", - повідомив спікер Міністерства оборони України полковник Олексій Чернобай

За його словами, значне зменшення вибухів і задимленості території арсеналу дозволило оперативному штабу з ліквідації наслідків задіяти авіацію і аеророзвідку над місцем події.

"Осередки загоряння пожежі локалізовано, здійснено аеророзвідку тих осередків тління, які залишилися і в цілях їх гасіння - застосовано пожежну авіацію ДСНС, яка здійснила два скидання води над осередками тління на території 6-го арсеналу", - повідомив Чорнобай.

Також Чорнобай повідомив, що на місці надзвичайної події спільно з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста працюють групи цивільно-військового співробітництва Збройних сил України. Вони надають допомогу місцевому населенню - тим мешканцям, які залишилися і літнім людям. Допомагають їх евакуювати, а також доставляють теплі речі та продуктові набори.

Фото з місця подій (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку і міністру закордонних справ Павлу Клімкіну завершити переговори з Північноатлантичним альянсом щодо реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечить безпечну експлуатацію та ефективну охорону об'єктів зберігання боєприпасів.

Зазначимо, що Півторак вважає, що вчорашні вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.

Додамо, також повідомлялося, що Міноборони посилило охорону і оборону складів і арсеналів по всій Україні. Зараз в Чернігівській області тривають заходи локалізації та ліквідації пожежі.