ua en ru

Новини України за 3 жовтня: затримання Сущенко та вихід Каськіва під заставу

Новини України за 3 жовтня: затримання Сущенко та вихід Каськіва під заставу Фото: Суд заарештував українського журналіста на два місяці

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 3 жовтня: в Москві за "шпигунство" затримали українського журналіста Романа Сущенко, Владислав Каськів вніс заставу і вийшов з в'язниці, Тайсон Ф'юрі оголосив про завершення спортивної кар'єри, а потім спростував свою заяву, Нобелівську премію з медицини присудили за вивчення самопоїдання клітин, а В'ячеслав Аброськін заявив про необхідність створення військової поліції

Затримання Сущенко

У Москві 30 вересня був затриманий український журналіст Роман Сущенко. Про це стало відомо тільки вчора, і то випадково - члени Громадської спостережної комісії Москви виявили його в СІЗО "Лефортово". А ось у ФСБ вважають, що ніякий він не журналіст, а самий справжній шпигун. І не просто шпигун, а полковник української розвідки. А в Москві він не просто так, він разнюхивает відомості про Збройних силах і Нацгвардії Росії. А це ж державна таємниця, значить він шпигун. Захищати його інтереси в суді адвокат Марк Фейгін, а Україна звернулася в міжнародні організації, зокрема в ООН, ОБСЄ та Ради Європи, щоб ті не залишалися осторонь від чергового порушення Росією прав людини. А от в Кремлі заявили, що, мовляв, ніякої політики, звичайна робота спецслужб.

Каськів вийшов під заставу

Владислав Каськів знайшов 600 тисяч доларів застави і вийшов на свободу. Правда, два рази в тиждень він повинен відмічатися в поліцейській дільниці, а за межі міста Панама він виїхати не може. "Це триватиме деякий час, поки панамська влада (непідконтрольна московського режиму і зовсім не бананова, як це спочатку представляв Каськів) не завершить процедуру екстрадиційної перевірки", - повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

Ф'юрі все (насправді немає)

"Бокс – найсумніша річ, якою я займався. Це все купа лайна. Я найбільший, і я завершив кар'єру", - написав Тайсон Ф'юрі в своєму Twitter. Варто нагадати, що останнім часом у нього була депресія, а ще в крові був виявлений кокаїн. Напевно, це і пояснює той факт, що через деякий час боксер заявив, що пожартував. "Ха-ха-ха, ви думаєте, що так легко позбавитеся від мене. Я залишаюся. Найбільший просто показав, на що схожі ЗМІ. Як тільки я видужаю, буду захищати те, що належить мені в суперважкій вазі", - повідомив Ф'юрі. Загалом, веселий хлопець.

Нобелівська премія

Нобелівську премію в галузі фізіології та медицини присудили Йошинорі Ошуми. Він вивчав процес деградації, або самопоїдання, і утилізації клітин. З 2012 року розмір Нобелівської премії становить 8 млн шведських крон. Відповідно в перерахунку на долари Ошуми отримав 937 тисяч доларів.

Аброськін заявив про необхідність створення військової поліції

В'ячеслав Аброськін вважає, що в Україні не вистачає такого органу, як військова поліція. За його словами, звичайна поліція відчуває труднощі з проведенням оперативних і слідчих дій у населених пунктах сірої зони. Те ж саме і з злочинами, які скоюють військових або відбуваються на територіях військових частин. "У зв'язку з цим вкрай необхідно створення військової поліції, яка могла б проводити весь комплекс необхідних заходів при розслідуванні кримінальних злочинів в зоні відповідальності ВСУ.", - заявив голова Донецької поліції.

Читайте також: авторські матеріали про те, чому депутати хочуть змінити закон про протидію корупції, а також про те, чому Моз не може почати закупівлі через міжнародні структури.