ua en ru

З початку ООС отримано 102 заявки на розмінування на Донбасі, - Міноборони

З початку ООС отримано 102 заявки на розмінування на Донбасі, - Міноборони Фото: Максим Комісаров (mil.gov.ua)

В Україні відбувається запровадження міжнародних стандартів протимінної діяльності

З початку Операції об'єднаних сил отримано більше ніж 200 заявок про проведення аварійних робіт, з них - біля 102 заявок потребували груп розмінування. Про це на брифінгу щодо стану виконання заходів протимінної діяльності в Україні повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони Максим Комісаров, передає кореспондент РБК-Україна.

Комісаров підкреслив, що РФ демонструє ігнорування міжнародних зобов'язань про невикористання мін.

"РФ демонструє ігнорування міжнародних зобов'язань про невикористання мін. З початку ООС отримано більше ніж 200 заявок про проведення аварійних робіт, з них - порядка 102 заявок потребували груп розмінування. Деякі заходи по відновленню об'єктів проводились неодноразово" , - сказав він.

За словами представника Міноборони, в Україні проведена робота із запровадження міжнародних стандартів протимінної діяльності.

"Ці стандарти тимчасові. З цією метою створена робоча група, яка розробляє наш національний стандарт. Наразі ця розробка вже завершена і тривають заходи з впровадження", - додав він.

Нагадаємо, як раніше писало РБК-Україна, Данія допоможе Україні в розмінуванні територій. Відповідні домовленості були досягнуті 19 липня 2018 року в ході зустрічі глави Держслужби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна з представниками Датської групи з розмінування.

У березні агентство повідомляло, що у трастовий фонд НАТО з розмінування на Донбасі поки що закладено до 100 тисяч євро.