ua en ru

Марш 14 жовтня в Києві: головне

Марш 14 жовтня в Києві: головне Фото: Марш на День захисника (РБК-Україна)

На День захисника в столиці заплановано кілька масових акцій

Марш на День захисника України традиційно проходить в столиці 14 жовтня. Всі подробиці святкування - в матеріалі РБК-Україна.

Опубліковано РБК-Украина Понеділок, 14 жовтня 2019 р.

19:19 На цьому акція "Ні капітуляції" закінчилася. Її учасники почали розходитися.

Марш 14 жовтня в Києві: головне

18:45 Активісти обклеюють стіни Офісу президента фотографіями загиблих на Майдані під час Революції гідності і на Донбасі, а також наклейками з різними вимогами та гаслами, серед яких "імпічмент Коломойському", "Богдана у відставку", "Крим це Україна", "ми не здамося ".

18:42 Акція на Майдані незалежності завершилася. Зі сцени учасників маршу закликали йти до Офісу президента.

17:55 Як повідомили в поліції, сьогоднішні акції проходять без порушень. За інформацією правоохоронців, на марш УПА сьогодні зібралося близько 6000 тисяч учасників. Друга акція під назвою "Ні капітуляції" на даний момент триває. її учасники зібралися на Майдані незалежності.

17:20 Учасники акції "Ні капітуляції" прийшли на Майдан Незалежності. Тут вони знову запалили фаєри. Далі має відбутися віче, а після учасники маршу підуть в урядовий квартал.

16:47 Перед колоною їде автомобіль з звукопідсилювачем. Учасники акції запалили фаєри.

16:22 Учасники маршу проти капітуляції пройдуть до Майдану незалежності, де проведуть мітинг. Там вже встановлена сцена.

16:13 Від парку Шевченка стартував другий марш "Ні капітуляції". Його учасники виступают проти розведення військ на Донбасі, проти надання особливого статусу територіям ОРДЛО, а також проти надання амністії бойовикам.

15:55 Марш УПА прийшов до Офісу президента. Його учасники виступають проти відкриття ринку землі, а також проти "формули Штайнмайера".

15:30 Учасники маршу УПА пройшли по Хрещатику і направляються на Банкову.

Тим часом біля парку Шевченка формуються колони маршу ветеранів "Ні капітуляції!". На даний момент зібралося вже близько двох тисяч чоловік. Вони повинні пройти від Червоного корпусу університету Шевченка до Офісу президента.

Фото РБК-Україна

14:50 У центрі Києва почалася традиційна хода націоналістів на честь свята 14 жовтня. В колонах марширують кілька тисяч чоловік. Вимога акції в цьому році - збереження мораторію на продаж землі.

"Марш УПА" в Киеве.

Опубліковано РБК-Украина Понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Фото РБК-Україна

13:30 В Києві біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібрались тисячі людей, щоб взяти участь у марші УПА. Наразі там формують колони учасників маршу.

День нації Марш на захист української землі

День нації. НАЖИВО. Марш на захист української землі у Києві. Святкування на центральній площі у Львові.

Опубліковано 4 КАНАЛ Понеділок, 14 жовтня 2019 р.

11:30 Під будівлею Міністерства закордонних справ проходить акція на підтримку українського військового Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років тюрьми. Зібрались близько 200 людей. Вони тримають у руках плакати з надписами: "Марків не винен", "Марків - Україна", "Свободу Марківу", "Чесний суд Віталію Марківу". До акції долучився звільнений український політв'язень Олег Сенцов.

Фото: акція в підтримку Марків (РБК-Україна)

За даними кореспондента РБК-Україна, зараз учасники акції прямують під посольство Італії в Києві.

Дивіться разом з нами ходу на підтримку Віталія Марківа

Опубліковано УНН - Українські Національні Новини Понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Обмеження руху транспорту

Поліція повідомила, що сьогодні перекриють рух центральними вулицями міста через футбольний матч.

  • вул. Фізкультури (від Великої Васильківської) з 16:00;
  • вул. Еспланадна (від Басейної до Саксаганського), Жилянська (від Великої Васильківської), Шота Руставелі (від Жилянської до Басейної) з 18:00;
  • вул. Велика Васильківська (від Ділової до Жилянської) з 23:00;

Крім того, у зв'язку з заходами до Дня захисника України у Києві перекриють рух транспорту на ділянках від парку Шевченка до вул. Банкова та від парку Шевченка до вулиці Грушевського.

День захисника 2019

Державне свято на честь захисників України відзначається з 2015 року. Воно збігається також з Днем українського козацтва, Днем створення Української повстанської армії та православним святом Покрови Богородиці. За традицією, 14 жовтня вітають військовослужбовців, політичні та громадські організації проводять марші.

У 2019 в День захисника пройде марш "Ні капітуляції!", хода націоналістів "Захистимо українську землю!". Також 14 жовтня запланована масова акція на підтримку засудженого в Італії військового Нацгварціі Віталія Марківа.

Марш проти капітуляції

Лідер "Нацкорпуса" Андрій Білецький анонсував марш у Києві 14 жовтня.

Марш 14 жовтня "Ні капітуляції!"Фото: Марш 14 жовтня "Ні капітуляції!" (Facebook.com/veteranua)

Приурочену до свята акцію організовують на знак протесту реалізації "формули Штайнмайера".

Крім "Національного корпусу" в заході братимуть участь представники партії "Демократична сокира", активісти ветеранських і громадських організацій з різних регіонів України.

Акція "Ні капітуляції!" стартує 14 жовтня в 16:00 в парку ім. Т.Г. Шевченка.

Марш УПА до Дня захисника України

14 жовтня 2019 відзначається 77-я річниця створення Української повстанської армії. Традиційно в цей день націоналісти проводять свій марш.

Організатором маршу "Захистимо ураїнську землю!" виступає Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Захід розпочнеться о 13:00 14 жовтня з мітингу біля пам'ятника в парку Тараса Шевченка. Потім колона учасників пройде маршем центральними вулицями Києва.

Марш УПА 14 жовтняФото: Марш УПА 14 жовтня (facebook.com/SvobodaKyiv)

Марш захисника України на Михайлівській площі

Активісти акції #FreeMarkiv проведуть марш на підтримку воїна Національної гвардії Віталія Марківа 14 жовтня об 11:00 на Михайлівській площі.

У День захисника організатори заходу виступлять з вимогою законного правосуддя для українського воїна, який був засуджений в Італії на 24 роки позбавлення волі.

Марківа звинувачують у вбивстві італійського журналіста під час бойових дій поблизу Слов'янська Донецької області в 2014 році. Учасники маршу пройдуть від будівлі МЗС України до посольства Італії.

Як пройшов марш до Дня захисника в 2018 році

У минулому році на святкування 14 жовтня в центрі столиці зібралося понад 10 тисяч активістів. Марш націоналістів до 76-ї річниці заснування УПА пройшов бульваром Тараса Шевченка, Хрещатиком до Європейської площі і завершився урочистим мітингом. Учасники колони скандували гасла, несли запалені димові шашки.

Марш 14 жовтня в КиєвіФото: Марш 14 жовтня в Києві (РБК-Україна)

Не обійшлося і без сутичок з правоохоронними органами.

Активісти збиралися пронести намет на Майдан Незалежності, але поліцейські його відібрали. Через це на початку вулиці Михайлівської відбулася сутичка. Сторони використовували кийки і сльозогінний газ.

Мітингувальники ОУН у День захисника України 2018 намагалися знести пам'ятник робітникам заводу "Арсенал", пізніше вони почали закидати його яйцями. Також вони закидали яйцями пам'ятник Ватутіну в Маріїнському парку.