ua en ru

Активісти ОУН намагаються знести пам'ятник Ватутіну в Києві (стрім)

Активісти ОУН намагаються знести пам'ятник Ватутіну в Києві (стрім) Фото: активісти ОУН намагаються знести пам'ятник Ватутіну (РБК-Україна, Віталій Носач)

На демонстрацію сьогодні зібралися кілька десятків представників ОУН

Представники добровольчого руху Організація українських націоналістів на чолі з Миколою Коханівським підходять до Маріїнського парку в Києві, вони планують знищити пам'ятник Миколі Ватутіну. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що на демонстрацію зібралися кілька десятків представників ОУН.

Пам'ятник охороняють кілька сотень поліцейських і офіцерів Національної гвардії. Діями правоохоронців безпосередньо керує керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

В ході акції активісти ОУН намагалися знести пам'ятник робітникам заводу Арсенал в Києві, пізніше вони почали закидати його яйцями. Також вони почали закидати яйцями пам'ятник Ватутіну

Фото: активісти ОУН намагаються знести пам'ятник Ватутіну (РБК-Україна, Віталій Носач)

Раніше звернення до своїх прихильників із закликом взяти участь у декомунізації було опубліковано на Facebook-сторінці ОУН.

"14 жовтня 2018 року добровольчий рух ОУН запрошує всіх небайдужих взяти участь в акції з декомунізації радянських сатанинських ідолів. Збираємося в 11:00 біля станції метро "Арсенальна" і йдемо в Маріїнський парк, щоб максимально пошкодити радянських ідолів - арсенальского більшовика-бунтівника і окупанта Ватутіна. Минулої середи такий план заходів остаточно затвердив оргкомітет з відзначення дня створення УПА", - анонсували свою акцію націоналісти.

Представники "ОУН" планують зламати пам'пам'ятник Ватутіну.

Опубліковано РБК-Україна Неділя, 14 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, в Україні участь у заходах з нагоди святкування Дня захисника та Покрови Пресвятої Богородиці візьмуть близько 172 тис. громадян.

Напередодні свят у ці вихідні поліція поставить вбрання патрульних до релігійних споруд. Зокрема, такі заходи пов'язані з тим, щоб не допустити можливих порушень публічного порядку та безпеки громадян, приймають участь у святкуванні Дня захисника України або в релігійних богослужіннях з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці.