ua en ru

Закарпатському "кримінальному авторитету" зі списку РНБО повідомили про підозру

Закарпатському "кримінальному авторитету" зі списку РНБО повідомили про підозру Фото: на Закарпатті викрили "кримінального авторитета" зі списку РНБО (facebook.com/mvs.gov)
Автор: РБК-Украина

У Закарпатській області "кримінальному" авторитету підозрюють у незаконному вимаганні коштів від директора приватного підприємства, які повинні були стати частиною злочинного "общака". Раніше підозрюваний був включений Радою нацбезпеки і оборони до санкційного списку "кримінальних авторитетів".

Як зазначили в поліції, використовуючи свій статус "наглядача" серед "кримінальних авторитетів", чоловік шантажував директора одного з приватних підприємств в Закарпатті, погрожуючи йому фізичною розправою.

Наразі, за матеріалами оперативників управління стратегічних розслідувань, представники правоохоронних органів повідомили кримінальному авторитету про підозру відповідно до ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Наразі вирішується питання стосовно запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, у травні РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 111 "кримінальних авторитетів" та 557 так званих "злодіїв у законі". До санкційного списку, зокрема, потрапили іноземні громадяни.