ua en ru

У Кремлі заявили, що не знають про прохання засуджених в Україні росіян про обмін

У Кремлі заявили, що не знають про прохання засуджених в Україні росіян про обмін Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

У Кремлі заявили, що не знають про пропозиції України щодо обміну заручниками

Прес-секретрь президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що йому нічого не відомо про прохання засуджених в Україні росіян про обмін. Про це повідомляю РосЗМІ.

Пєсков заявив, що розуміє бажання росіян, засуджених в Україні, повернутися на батьківщину, але при цьому він додав, що "не знає про готовність української сторони зробити кроки для цього".

Крім того, відповідаючи на питання журналістів про те, чи відомо в Кремлі про те, що ряд засуджених в Україні росіян написали звернення на ім'я президента Росії Володимира Путіна з проханням обміняти їх на утримуваних в РФ українців, Пєсков зазначив, що йому про це не відомо.

При цьому, Пєсков додав, що "все залежить конкретно від того, про кого йде мова".

"Якщо мова йде про засуджених у відповідності з нашим законодавством російських громадян. Тут багато нюансів. Поки українська сторона не демонструє необхідної готовності і гнучкості", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що ряд засуджених в Україні громадян РФ просили Путіна обміняти їх на українських політв'язнів. Зокрема, про обмін просив засуджений в Україні за тероризм росіянин Олексій Седиков.

Крім того, перший заступник голови Верховної ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявляла, що Україна готова помилувати кілька десятків злочинців, причетних до війни на Донбасі, щоб звільнити українських політв'язнів.