ua en ru

Кількість абонентів зв'язку 4G у світі перевищила 1 мільярд

Кількість абонентів зв'язку 4G у світі перевищила 1 мільярд Фото: мобільний зв'язок четвертого покоління (OnholdStudio)

Про це повідомили у прес-службі Глобальної асоціації постачальників мобільного обладнання (GSA)

Кількість абонентів зв'язку четвертого покоління (4G) LTE у четвертому кварталі 2015 у світі перевищила показник у 1,068 мільярда. Про це повідомили у прес-службі Глобальної асоціації постачальників мобільного обладнання (GSA).

Як зазначається, в усьому світі 552,2 млн LTE передплат було отримано протягом 2015, що становить 107% зростання річного показника.

"По всьому світу зв'язок LTE розвивається і росте швидше, ніж інші системи мобільного зв'язку. У IV кварталі 2015 року зв'язок LTE отримав майже 156 мільйонів з'єднань. Це на 75% більше порівняно із системами 3G/HSPA", - зазначили в асоціації.

Як очікує GSA, до 2020 року кількість абонентів зв'язку LTE і LTE-Advanced перевищить загальний глобальний показник систем 3G/WCDMA-HSPA.

Найбільшим ринком LTE зв'язку є Китай із 386 мільйонами абонентів (тільки в четвертому кварталі приріст склав 84 мільйони).

Другий за величиною ринок - Північна Америка з майже 237 мільйонами абонентів (частка на світовому ринку знизилася до 22,2%). Третій - європейський ринок, показник якого склав 14,8% від загального обсягу.

LTE passed 1 billion subscriptions milestone in Q4March 7, 2016: GSA, the Global mobile Suppliers Association,...

Опубліковано Global mobile Suppliers Association (GSA) 7 березень 2016 р.

Нагадаємо, тендери на впровадження зв'язку 4G в Україні планують провести на початку 2018. Роботи з підготовки радіочастотних діапазонів для цієї технології Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, розпочала наприкінці минулого року.

Як повідомив напередодні член Нацради з питань телерадіомовлення Сергій Костинський, розвиток 4G відкладається через зволікання з переходом на "цифру".

Наприкінці лютого оператори зв'язку підписали договір про розробку 4G в Україні. 1 грудня 2015 НКРЗІ створила робочу групу щодо впровадження мобільного зв'язку 4G в Україні. До її складу увійшла "велика трійка" "Київстар", "МТС Україна" і "Астеліт", а також компанії "Інтернаціональні телекомунікації" (800 МГц), "Датагруп" (1,4 ГГц), "Інтелектуальні комунікації"/Giraffe (2,4 ГГц) і "Перший інвестиційний союз"/ПІС (1900-1920 і 1980-2000 МГц).

Раніше в листопаді Кабмін затвердив план із впровадження 4G-зв'язку в Україні. Згідно з документом, тендери на право користування 4G планується провести у другому півріччі 2017 року. Перспективними є як "низькі" (700-900 МГц), так і "високі" діапазони (1800-2700 МГц).

Зв'язок 4G (від англ. fourth generation - четверте покоління) - це покоління мобільного зв'язку з підвищеними вимогами, до нього прийнято відносити перспективні технології, що дозволяють здійснювати передачу даних зі швидкістю понад 100 Мбіт/з рухомим і 1 Гбіт/с стаціонарним абонентам.

Зазначимо, що Глобальна асоціація постачальників мобільного обладнання (Global Mobile Suppliers Association) об'єднує такі мобільні системи, як GSM/EDGE/WCDMA-HSPA/HSPA +, LTE/LTE-Advanced і майбутніх постачальників 5G.