ua en ru

ЄС і Бразилія уклали угоду щодо розвитку 5G

ЄС і Бразилія уклали угоду щодо розвитку 5G Фото: мобільний зв'язок п'ятого покоління (iq.intel)

Про це у вівторок 23 лютого повідомили у прес-службі Європейської комісії

Європейський союз (ЄС) і Бразилія уклали угоду щодо розробки телекомунікаційних мереж п'ятого покоління 5G. Відповідну декларацію підписали сьогодні комісар ЄС із цифрової економіки і суспільства Гюнтер Еттінгер і міністр зв'язку Федеративної Республіки Бразилія Андре Фігейредо на виставці Mobile World Congress (MWC 2016) в Барселоні. Про це повідомили у прес-службі Європейської комісії (ЄК).

Як зазначається, ЄК також розпочала роботу над планом дій для розвитку даної технології у Євросоюзі до 2020.

До того часу, згідно із прес-релізом, у світі вже буде 26 мільярдів підключених до високошвидкісного Інтернету пристроїв, тоді як аудиторія власників смартфонів зросте до 70% жителів планети.

ЄС і Бразилія, які є близькими торговими партнерами, співпрацюють з питань інформації та комунікаційних технологій від 2008.

"Після знакових угод з Китаєм, Японією і Південною Кореєю, сьогоднішня ініціатива співпраці із Бразилією є новим важливим кроком на шляху 5G. Ні Європа, ні Бразилія не можуть собі дозволити відставати в цифрову еру", - заявив Еттінгер.

Як повідомлялося, мережа 5G у Стокгольмі і Талліні запрацює до 2018. Відповідну угоду про розвиток мереж зв'язку п'ятого покоління уклали телекомунікаційні компанії Ericsson і TeliaSonera.

Нагадаємо, в січні Китай розпочав дослідження в галузі зв'язку 5G. Як зазначалося, експериментальна стадія проекту триватиме три роки - від 2016-го по 2018-й.

Відповідно до планів, перші комерційні 5G-мережі запрацюють, в тому числі в Китаї, орієнтовно до 2020. Для них визначено максимальну швидкість передачі даних - 20 Гбіт/с.