ua en ru

Кабмін затвердив план з впровадження 4G-зв'язку

Кабмін затвердив план з впровадження 4G-зв'язку Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Зв'язок 4G повинна бути запущена в другій половині 2017 року

Кабінет міністрів України прийняв розпорядження "Про затвердження плану заходів щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління". Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

Згідно з цим планом, вже у другій половині 2017 р. операторам нададуть можливість запустити 4G на своїх мережах. Робота в цьому напрямку вже ведеться. Зараз робоча група при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), куди входять оператори зв'язку, шукає іноземну компанію, яка б виступила консультантом.

Згідно з планом, з нею укладуть договір на виконання науково-дослідної роботи з питання впровадження 4G. У першому кварталі 2017 р. будуть внесені зміни в законодавство, щоб у другому півріччі 2017 р. будуть проведені тендери на право користування 4G.

Нагадаємо, 18 серпня 2015 р. НКРЗІ попередньо схвалила проект плану впровадження 4G і направила його на узгодження в вісім держорганів. 22 вересня регулятор затвердив узгоджений документ і почав готувати його до передачі в Кабмін.

Сьогодні цей план на засіданні Кабміну представив голова НКРЗІ Олександр Животовський.

Зв'язок 4G (від англ. fourth generation - четверте покоління - це покоління мобільного зв'язку з підвищеними вимогами до нього прийнято відносити перспективні технології, що дозволяють здійснювати передачу даних зі швидкістю, що перевищує 100 Мбіт/с-рухомим і 1 Гбіт/з - стаціонарним абонентам.