ua en ru

Розкрадання грошей Ощадбанку: сина нардепа взяли під варту

Розкрадання грошей Ощадбанку: сина нардепа взяли під варту Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Столичний райсуд підтримав клопотання про арешт сина народного депутата, підозрюваного детективами НАБУ

Суд взяв під варту сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима, якого детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) підозрюють у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів АТ "Ощадбанк". Про це розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець, передає РБК-Україна з посиланням на "Слово і діло".

За його словами, він клопотав про взяття під варту Березкіна з альтернативою застави в 150 мільйонів гривень, однак суд відмовив. Замість 150 мільйонів гривень застави суд визначив суму в 5 млн грн.

Зазначається, що у разі внесення грошей на сина нардепа покладуть ряд обов'язків, в тому числі носіння електронного браслета, здачу закордонних паспортів тощо.

Як повідомляло РБК-Україна, Солом'янський районний суд Києва в четвер, 25 жовтня, взяв під варту заступницю голови правління "Ощадбанку" Ірину Земцову.

Додамо, серед підозрюваних у справі про розкрадання в "Ощадбанку" фігурує народний депутат з групи "Воля народу" Станіслав Березкін.

Як відомо, протягом вересня 2013 - січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою з посадовими особами зазначеної групи, а також посадовими особами "Ощадбанку", ТОВ "ЗМЖ" і ТОВ "Кредитне брокерське агентство", заволоділи 20 млн доларів, які "Креатив" отримали в "Ощадбанку".

Вчора, 25 жовтня, Солом'янський районний суд Києва арештував ще чотирьох підозрюваних у справі розкрадання державних коштів АТ "Ощадбанк".

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та з можливістю внесення застави. Загалом суд розглядає клопотання прокурорів САП про обрання запобіжних заходів 10 підозрюваним у цій справі.