ua en ru

У Херсонській області викрили підпільне водопостачання окупованого Криму

У Херсонській області викрили підпільне водопостачання окупованого Криму Фото: обнаруженый трубопровід (ark.gp.gov.ua)

Воду брали із свердловин, що знаходяться в 15 метрах від лінії розмежування

Прокуратура Автономної Республіки Крим викрила прихований трубопровід, який постачав водою окупований РФ Крим. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

За її даними, воду брали із свердловин, що знаходяться в 15 метрах від лінії розмежування, після чого по замаскованої пластиковій трубі, прокладеній до 2014 року, переправляли у напрямку заводу ПрАТ "Кримський Титан". Можлива потужність виявленої врізки в одній з свердловин - 250 кубометрів води на годину.

"У ході проведення слідчих дій, дане постачання було зафіксовано та припинено. Прокуратурою АР Крим встановлюється коло осіб, які можуть бути причетними до здійснення скритого та необлікованого водопостачання та здійснюються заходи щодо надання правової кваліфікації зазначеним фактам", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, раніше помічник голови ДПСУ Олег Слободян повідомляв, що у зв'язку з викидами на заводі "Кримський титан" за допомогою до медиків звернувся 61 співробітник Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, 23 вересня в окупованому кримському місті Армянськ скасували режим надзвичайної ситуації, введений через викиди на заводі "Кримський титан".

Раніше РБК-Україна писало, що в результаті викида хімікатів на заводі "Кримський титан" на материкову частину України виїхали 59 осіб.

Також повідомлялося, що в Херсонській області через викиди "Кримського титану" в лікарні звернулися 13 дорослих і 10 дітей.