ua en ru

Викиди "Кримського титану": на материкову частину України виїхали 59 осіб

Викиди "Кримського титану": на материкову частину України виїхали 59 осіб Фото: евакуація людей в Криму (twitter.comKrimRt)

КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" працюють в обмеженому режимі

В результаті викиду хімікатів на заводі "Кримський титан" в анексованому Російською Федерацією (РФ) Криму на материкову частину України виїхали 59 осіб. Про це повідомив начальник прес-служби херсонського прикордонного загону Іван Шевцов, передає "112 Україна".

Як наголошується, станом на 08:00, 10 вересня, вже 59 громадян пройшли на материкову частину України.

"Більшість з них заявили про намір звернутися в херсонські заклади охорони здоров'я у зв'язку з погіршенням самопочуття. На даний момент контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" працюють в обмеженому режимі (запускають тільки на материкову частину України), КПВВ "Чонгар" працює в штатному режимі", - зазначив Шевцов.

Наголошується, що протягом останніх двох діб забруднень у повітрі українські прикордонники не спостерігали, ситуація залишається стабільною.

Зазначимо, вчора, 9 вересня, у зв'язку з викидами, повністю припинив виробництво завод "Кримський титан".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через закриті пункти пропуску на кордоні з тимчасово окупованих Кримом пропустили 46 осіб для отримання медичної допомоги.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що із-за хімічних викидів з півдня Херсонської області евакуювали понад 500 осіб. Також у місцевій ОДА зазначили, що у двох районах розпочала роботу пересувна моніторингова лабораторія, яка досліджує забруднення повітря. За попередніми даними, які фіксуються кожні 20 хвилин, перевищень гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин не зафіксовано.

Напередодні стало відомо, що Україна передасть звернення до міжнародної Організації по забороні хімічної зброї з приводу хімічних викидів і забруднення повітря в Криму.