ua en ru

В Херсонській обл. через викиди "Кримського титану" в лікарні звернулися 13 дорослих і 10 дітей

В Херсонській обл. через викиди "Кримського титану" в лікарні звернулися 13 дорослих і 10 дітей Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Зазначається, що 15 осіб мали назофарингіальні симптоми

До медичних закладів Херсонської області зі скаргами на здоров’я звернулися 23 жителі двох районів, наближених до заводу "Кримський титан", який знаходиться в окупованому Російською Федерацією (РФ) Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Херсонської обласної державної адміністрації.

Як повідомляється, станом на 16:00 7 вересня 2018 року до закладів охорони здоров’я Чаплинського та Каланчацького районів звернулося 23 особи, з них 10 дітей.

"У структурі звернувшихся - 15 осіб мали назофарингіальні симптоми, з них дітей - 5 осіб; висип на шкірі - 8 осіб, з яких дітей - 5", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у дитячу обласну клінічну лікарню госпіталізовано 4 дітей, з яких двоє - з проблемних територій.

Також вчора до дитячого закладу санаторного типу "Таврія" у Скадовську направлено на оздоровлення 170 дітей, 11 вчителів, 15 батьків, 1 вагітна, 1 дитина до 1 року із села Преображенка Каланчацького району.

Як відомо, в Херсонській області, в Каланчацькому та Чаплинському районах, 6 сіл розташовані в зоні викидів заводу "Кримський Титан".

Нагадаємо, раніше в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявили, що у Херсонській області не зафіксовані випадки хімічного отруєння серед населення, евакуювати мешканців немає потреби.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголошено евакуацію у зв'язку з забрудненням в Криму в результаті збоїв в роботі "Кримського титану.

Також в МінТОТ просили громадян утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Кримського півострова.

Раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявляв, що Херсонська область готова прийняти дітей з окупованого Росією Криму, які постраждали від хімічних викидів, що відбулися в районі Армянська.

Також повідомлялося, що прокуратура Херсонської області розпочала кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин заводом "Кримський титан".