ua en ru

У результаті викидів "Кримського титану" за допомогою до медиків звернувся 61 прикордонник, - Слободян

У результаті викидів "Кримського титану" за допомогою до медиків звернувся 61 прикордонник, - Слободян Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

П'ять співробітників Держприкордонслужби госпіталізовані

У зв'язку з викидами на заводі "Кримський титан", який розташований в окупованому Російською Федерацією півострові, за допомогою до медиків звернувся 61 співробітник Державної прикордонної служби України. Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян, передає "112 Україна".

Зокрема, Слободян зазначив, що п'ять прикордонників госпіталізовані і проходять детальне медичне обстеження в Одесі.

"Всім, окрім вищезгаданих п'яти госпіталізованих, була надана необхідна медична допомога і вони повернулися до виконання службових обов'язків", - уточнив він.

Слободян також розповів, що ситуація на кордоні з Кримом залишається без істотних змін.

Зокрема, за його словами, КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово призупинено для тих громадян, які планують поїхати на окупований півострів .

Вітри продовжують дути в бік окупованого Криму, тому, за словами Слободяна, "основні ризики залишаються на цій території".

Нагадаємо, раніше прес-секретар Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца повідомила, що Україна передасть звернення до міжнародної Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) з приводу хімічних викидів і забруднення повітря в окупованому Криму на заводі "Кримський титан".

Також повідомлялося, що прокуратура Херсонської області розпочала кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин заводом "Кримський титан".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на півдні Херсонської області оголошено евакуацію у зв'язку з забрудненням в Криму в результаті збоїв в роботі "Кримського титану.