ua en ru

Франція пригрозила Білорусі санкціями і закриттям повітряного простору

Франція пригрозила Білорусі санкціями і закриттям повітряного простору Фото: держсекретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон (flickr.com francediplomatie)

Франція пригрозила розширити санкції Євросоюзу проти Білорусі через інцидент з літаком авіакомпанії Ryanair. На вихідних в Мінську примусово посадили літак і затримали засновника білоруського Telegram-каналу Nexta і блогера Романа Протасевича.

"Це приголомшлива і скандальна справа. Ми говоримо про Європейський літак, європейську компанію, між двома європейськими столицями. ...Це акт державного піратства, який не може залишатися безкарним", - заявив Бон.

Він додав, що на тлі інциденту з літаком європейські санкції, які спрямовані проти режиму невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка, можуть розширити на інших офіційних осіб країни.

"Це буде обговорюватися сьогодні ввечері на позачерговому засіданні Ради Європи", - додав представник МЗС Франції.

Також держсекретар повідомив, що в якості ще одного заходу проти білоруської влади можуть закрити повітряний простір Білорусі.

"Я думаю, що це було б розумним заходом для нашого захисту, так як життя європейських громадян піддалися небезпеці", - пояснив він.