ua en ru

Європейська площа: онлайн трансляція

Європейська площа: онлайн трансляція вулиці Грушевського зараз в прямому ефірі дивитися відео новини масових заворушень і сутичок з правоохоронцями на Європейській площі.

Європейська площа: онлайн трансляція вулиці Грушевського зараз в прямому ефірі дивитися відео новини масових заворушень і сутичок з правоохоронцями на Європейській площі. Нагадаємо що в ході проведення народного віче (19.01.2014) о 14:15 на Майдані Незалежності, почалися масові безлади і зіткнення з правоохоронцями на вул. Грушевського.


Хроника подій 19.01.2014 року:

Спочатку в 14:15 на Майдані лунають заклики з вимогою обрати єдиного лідера протестних акцій .

Як написав у своєму Facebook член ВО " Свобода " Олександр Аронець , в 14:47 на Європейській пл.міліціонер пригрозив протестувальникам відкрити вогонь з пістолета. У підсумку з нього зірвали погони.

О 15:30 на вул. Грушевського представники Автомайдану почали прориватися через кордони " Беркута" і мітингувальники через гучномовець звернулися до правоохоронців і просили пропустити їх до Національному художньому музею на вул. Грушевського.

Європейська площа: онлайн трансляція

О 15:50 на вул. Грушевського відбулися зіткнення мітингувальників із правоохоронцями . Бійці " Беркута" зайняли позиції , прикрившись щитами. З боку правоохоронців безпосередню участь у зіткненнях прінімаеют бійці внутрішніх військ МВС. Лідер фракції " Удар " Віталій Кличко спробував розняти протиборчі строни , назвавши конфлікт провокацією. Правоохоронці у гучномовець закликають зберігати спокій і попереджають учасників акції про відповідальність за вчинення протиправних дій.

Днем самооборона Евромайдана утримувала проїзд і прохід на вул. Грушевського , а на Європейській площі зібрався великий натовп ближче до початку вул. Грушевського " Самооборона Майдану" стримує проїзд і прохід на цю вулицю , як зазначалося в повідомленні спільноти EvromaidanSOS.

Читайте также: Разгон на улице Грушевского

Онлайн трнасляія в прямомму етері

У 17:00 на вул. Грушевського був підпалений один з автобусів правоохоронців. О 17:20 , автобус правоохоронців , який горів на вул. Грушевського згорів повністю.

Ближче до вечора МВС України почало кримінальне провадження у зв'язку заворушеннями в центрі Києва. Про це РБК- Україна заявили в прес -службі ГУ МВС України в Києві.

У відомстві зазначили , що правоохоронцями були зафіксовані заклики до прориву в урядовий квартал. У результаті спроб прорватися в урядовий квартал зафіксовані масові порушення громадського порядку , у тому числі і псування майна . Всі протиправні дії фіксувалися. В даний час вивчається весь обсяг відеоматеріалів для встановлення осіб причетних до організації заворушень.

Станом на 18:20 на вул. Грушевського тривають сутички між мітингувальниками і правоохоронцями. Активісти кидають у бійців " Беркута" і внутрішніх військ МВС камені , у відповідь ті застосовують сльозогінний газ і шумові гранати , вибух яких постійно чутні.

Звернемо увагу , що близько 18:40 правоохоронці використовували водомети проти мітингувальників. Водночас , в МВС заявляють про використання водомета лише для гасіння палаючих автомобілів.

Читайте также: Улица Грушевского: онлайн-трансляция 24 января

У 19:06 МВС спростувало інформацію про застосування водомета до мітингувальників. У відомстві зазначили , що водомет дійсно застосовувався , однак лише для гасіння палаючих авто.

19:43 . Співробітника "Беркута " мітингувальники сьогодні під час заворушень на вул. Грушевського в Києві захопили в полон і ледь не вбили .

20:13 . Міліція затримала чотирьох учасників подій на Європейській площі. Про це повідомляє прес -служба МВС України .

20:23 . Медики повідомляють про 20 активістів з черепно -мозковими травмами , які вони отримали в результаті зіткнень сьогодні на вул. Грушевського в Києві , біля стадіону ім . В. Лобановського.

У результаті зіткнень близько 21:20 на вул. Грушевського постраждало 40 правоохоронців , 13 з них госпіталізовані. В цей же час , на вул. Грушевського біля кордону міліції стоять два водомети . Також там стоять у повному обмундируванні щонайменше 1 тис. бійців " Беркута". Мітингувальників налічується більше 5 тис. , проте активно беруть участь у протистоянні близько 200 активістів.

Близько 22:00 активісти продовжили закидати правоохоронців камінням і плитами. Правоохоронці продовжують закидати активістів світлошумовими і газовими гранатами. Час від часу активісти робили спроби підпалити автобуси і вантажні військові автомобілі , якими перекрита вул. Грушевського , однак силовикам вдається згасити транспорт.

Станом на 22:40 радикально налаштовані активісти активно закидають пляшками із запальною сумішшю , техніку, якою перекрита вул. Грушевського , а також правоохоронців , який стоять в оточенні . В даний момент згоріло три військових.

Также:

Евромайдан: онлайн-трансляция 26 января (обновляется - фото, видео)
Улица Грушевского: онлайн-трансляция 26 января (обновляется)
Улица Грушевского: онлайн-трансляция 25 января (обновляется)
Евромайдан: онлайн-трансляция 25 января (обновляется)