ua en ru

Евакуація з ОРДЛО, вибухи та заява Байдена: новини за 18 лютого

Евакуація з ОРДЛО, вибухи та заява Байдена: новини за 18 лютого Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

Бойовики оголосили масову евакуацію населення до Росії, президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін ухвалив рішення напасти на Україну, журналіст Юрій Бутусов учинив бійку з нардепом від ОПЗЖ Нестором Шуфричем у прямому ефірі. Докладніше про те, що сталося в п'ятницю, 18 лютого – в матеріалі РБК-Україна.

Загострення на Донбасі. Обстріли, фейки та евакуація

Масові обстріли на Донбасі не припиняються вже другий день, бойовики оголосили евакуацію в Росію під приводом "наступу". Людям пропонується виїхати до Ростовської області Росії.

В п’ятницю, 18 лютого, у центрі окупованого Донецька прогримів потужний вибух. Також окупанти повідомили про сильний вибух в окупованому Луганську. На опублікованих у соцмережах кадрах видно заграву на все місто. Детальніше про те, що відбувається в ОРДЛО – в матеріалі РБК-Україна.

Путін прийняв рішення напасти на Україну, - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін прийняв рішення напасти на Україну. Він додав, що до російського вторгнення можливість дипломатичного вирішення конфлікту залишиться відкритою.

У ході брифінгу Байден заявив, що агресія Росії проти України може розпочатися найближчими днями, і якщо це станеться, то Київ теж зазнає атаки.

Шуфрич і Бутусов влаштували жорстку бійку в прямому ефірі у Шустера (відео)

Журналіст Юрій Бутусов влаштував бійку з нардепом від ОПЗЖ Нестором Шуфричем у прямому ефірі. Бійка сталася на "Свободі слова Савіка Шустера" в п'ятницю, 18 лютого.

Як видно на відео, під час виступу парламентаря журналіст підійшов до нього і вдарив в обличчя. Від удару Шуфрич звалився зі стільця. Однак піднявся і дав здачі. У ситуацію довелося втрутитися гостям студії, які ледве розняли Бутусова і Шуфрича.

В Україні зафіксували новий варіант штаму "Омікрон"

В Україні зафіксували новий варіант штаму коронавірусу "Омікрон" - BA.2. Наразі зареєстровані поодинокі випадки.

Тим часом голова МОЗ Віктор Ляшко запевняє, що вводити локдаун в Україні не планують. Ця хвиля коронавірусу може стати останньою.

Борис Невзоров помер від коронавірусу

Відомий актор і кінорежисер Борис Невзоров помер від ускладнень в результаті COVID-19 в Москві (РФ). Зірка радянських фільмів рівно місяць тому зустрів свій 72-й день народження.

В останні свої дні Борис Георгійович був у лікарні. У актора раніше медики підтвердили коронавірусну хворобу. Недуга дала ускладнення, з якими організм вже не міг впоратися.

В Україні на вихідних різко зміниться погода: свіжий прогноз

Погода в Україні на вихідних порадує приємними змінами. Синоптики прогнозують, що в неділю буде тепло і сонячно, але в суботу все ще ймовірні дощі.

Що буде з погодою в країні 19-20 лютого - читайте в матеріалі Styler.