ua en ru

ЄС схвалив початок переговорів про членство Албанії та Північної Македонії

ЄС схвалив початок переговорів про членство Албанії та Північної Македонії Ілюстративне фото (csamir.com)

Євросоюз затвердив рішення про розширення блоку

Лідери 26 країн-членів Європейського союзу ухвалили рішення про початок переговорів з прийому в блок Албанії та Північної Македонії. Про це йдеться в підсумковій заяві саміту ЄС.

Зазначимо, що через пандемію коронавірурсу саміт ЄС провели у форматі відеоконференції.

"Ми стверджуємо висновки Ради ЄС від 25 березня 2020 року, що стосуються процесу розширення, стабілізації та асоціації", - йдеться в документі.

Раніше Євросоюз оприлюднив офіційне рішення про готовність почати переговори про вступ в Союз Албанії та Північної Македонії.

"В світлі прогресу, досягнутого в реформах, і виконання умов, встановлених Радою (ЄС) Македонії та Албанії, члени ЄС прийняли рішення про початок переговорів про членство цих країн в Союзі", - йдеться в декларації.

Нагадаємо, 2 березня рекомендацію про початок переговорів про вступ у Європейський союз Албанії та Північної Македонії Єврокомісія підтвердила. До цього переговори заблокував президент Франції Еммануель Макрон.

Також РБК-Україна повідомляло, що Єврокомісія розробила нові правила розширення Євросоюзу. Нова методологія буде застосовуватися до Албанії, Боснії і Герцеговині, Косово і Північної Македонії.