ua en ru

На Донбасі доба минула без втрат

На Донбасі доба минула без втрат Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ із заборонених мінськими домовленостями мінометів та гранатометів

На Донбасі, 25 лютого збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Зазначається, що бойовики обстріляли позиції ЗСУ із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід":

  • поруч з Талаківкою з міномета калібру 82 мм бойовики випустили 5 мін;
  • неподалік населеного пункту Піски стріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
  • поблизу Новомихайлівки зі станкового протитанкового гранатомета здійснили 10 пострілів;
  • поруч з Красногорівкою з міномета калібру 120 мм бойовики випустили 3 міни, а також вели вогонь з великокаліберного кулемета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили один обстріл позицій ЗСУ в районі Катеринівки - зі 120-мм міномета випустили 10 мін.

"Вчора, 25 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було", - зазначили у штабі.

З початку цієї доби бойовики випустили 4 міни зі 120-мм міномета по захисниках Мар’їнки. Втрат немає.

Нагадаємо, 24 лютого збройні формування Російської Федерації п'ять разів порушили режим припинення вогню. У бік українських позицій вони випустили 20 хв. Втрат серед українських військових не було.

Крім того, за минулий тиждень представниками СММ ОБСЄ зафіксовано 23 випадки обмежень свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата Місії з боку бойовиків на Донбасі.