ua en ru

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн Колаж РБК-Україна

Зеленський і Порошенко вийшли у другий тур виборів 2019

Дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка відбулися перед другим туром президентських виборів 2019. Як очікується, повторне голосування відбудеться 21 квітня, а дебати, відповідно до закону, пройшли 19 квітня. Кандидати зустрілися на НСК "Олімпійський" о 19:00. Всі подробиці про дебатах кандидатів у президенти - в матеріалі РБК-Україна.

Як відомо, Петро Порошенко раніше планував провести дебати на НСК "Олімпійський" 14 квітня о 14:14 але Зеленський на них не приїхав.

Дебати Порошенка і Зеленського, як очікується, триватимуть з 19:00 до 20:00-20:30

19 квітня

21:50 Дебати на "Суспільном" закінчилися. Петро Порошенко відповів на питання журналістів, активістів та експертів. Володимир Зеленський в студію не приїхав.

21:11 Порошенко повідомив, що о 22:10 у нього відбудеться телефонна розмова з держсекретарем США Майком Помпео, тому затриматися в студії він не зможе. Він згоден на запропонований формат - вступне слово, відповідь на питання експертів, заключне слово.

21:08 Аудиторія студії не може аплодувати, навіть коли президент буде заходити. Такий регламент дебатів.

21:05 Провідна дебатів на "Суспільному" запропонувала наступний формат, щоб дебати в студії не перетворилися в монолог: Порошенко виступить зі вступним словом, потім відповість на запитання присутніх експертів, і заключне слово кандидата.

20:58 Порошенко вже приїхав до студії "Суспільного". Якщо Зеленський не приїде, то він зможе використовувати весь ефірний час, відведений для дискусії кандидатів.

20:30 О 21:00 Петро Порошенко приїде на дебати на "Суспільне". Володимир Зеленський же в студію не приїде.

20:15 Як повідомили в Нацполіціі, станом на 19:00 на НСК було 22 тисячі чоловік.

Фото РБК-Україна

20:00 Зеленський розкритикував реформи, погані дороги та заявив, що зробить все, щоб закінчити війну.

Порошенко у свою чергу завив, що не допустить повернення олігархів і запропонував завершити зустріч виконанням гімну.

Після цього дебати завершилися.

19:55 "Чому всі досягнення, що ви писали на білбордах, ви записали на своє ім'я? Армія - це подвиг українських воїнів та волонтерів" - запитав Зеленський у Порошенка.

"Ми зможемо прийти і зламати цю систему", - додав він.

У свою чергу, Порошенко заявив, що Зеленський є талановитим актором і зробив цікаві продукти.

"Сьогодні ми дали можливість людям почути толіку дискусії. Важливо, що дискусія почалася", - сказав Порошенко, запропонувави продовжити її на "Суспільному".

"Ви не Голобородько. Ви головний провідник олігархів і одного олігарха втікача. Ви закрили декларацію за 2018 рік. Чого ви ховаєтесь від українського народу. За Голобородько не стояв Коломойський з вимогою повернути "ПриватБанк" і "Укрнафту"", - сказав Порошенко.

"Друзі, 21 числа нам треба дивитися в майбутнє, не віддати державу Путіну і Коломойським на розкрадання", - сказав Порошенко, звертаючись до прихильників Зеленського.

"Я прийму будь-який вибір українського народу 21-го і 22-го ми маємо обєднатися, щоб разом боронити державу", - додав він.

19:47 "Ми маємо закінчити війну. Не в Києві ключ від війни, нам треба будувати армію, захищати мову, берегти і боронити Україну", - заявив Порошенко.

Порошенко запитав у Зеленського, коли він вибачиться перед Україною за повію. Порошенко згадав як Зеленський вибачався переда Рамзаном Кадировим, за те, що образив його.

У свою чергу, Зеленський заявив, що ніколи не спілкувався з Кадировим.

Зеленський став на коліна, як він заявив, перед всіма рідними загиблих на фронті, перед дітьми і закликав Порошенка зробити те ж саме. Порошенко, у свою чергу, також став на коліна.

Зеленський запитав у Порошенка як він став олігархом.

Зеленський запитав у Порошенка: "Вам не соромно?". На що Порошенко відповів: "Ні".

Порошенко запитав, чи готовий Зеленський зробити все, щоб Коломойкий, "збірна Азарова", "збірна регіоналів" були відсічені від доступу до державної влади. Зеленський відповів "Так".

19:38 "Я не у прокурора і нічого не зробив, щоб там бути, а вам може прийдеться зустрітися...Я тримаю кулаки, щоб вашого оточення в політиці більше не було", - сказав Зеленський, звертаючись до Порошенка.

Він додав, що Україна обрала шлях до Європи.

"Ви не пророк і я не Моісей ми не можемо кудись вести Україну. Україна йде до Європи", - сказав він.

Крім того, Зеленський додав, що всі люди, які порушують закон, і якщо серед них буде Коломойський, - всі сядуть за грати.

"Сядуть тоді, коли порушать закон", - додав він.

19:31 Зеленський ставить Порошенко запитання, які отримав від народу, зокрема, щодо Гонтарєвої, продукції "Рошен" в "ДНР/ЛНР" та корупцію

"Абсолютно все, що каже Володимир є брехня і не відповідає дійсності", - наголосив Порошенко.

"Жоден з моїх друзів не має і буде мати відношення до корупції бо як тільки буде будь-яка обгрунтована підозра - він перестане бути моїм другом. Винен - повинен сидіти у в'язниці", - додав Порошенко.

19:26 Порошенко запитав у Зеленського, чи сів би він в літак, пілот якого сів, щоб повчитися?

"Чому президент може собі дозволити це? Пане Володимире, не знущайтеся над нашою державою", - закликав Порошенко.

Я не ваш опонент - я ваш вирок", - відповів Зеленський Порошенку.

Зеленський заявив, що ніколи не розмовляв з Путніним і не був в РФ з початку війни.

"Краще бути котом у мішку, чим вовком в овечій шкурі", - додав він.

19:18 Порошенко звинуватив Зеленського у тотальній некомпетентності.

19:11 Порошенко, виступаючи на дебатах заявив, що важливо знати позицію кандидата в президенти воюючої країни, що саме він збирається робити.

Порошенко наголосив, що перед Україною багато викликів і президент має бути сильним.

"Я вірю, що пан Володимир не хоче здати Україну, але Путін має цю мрію і якщо він не знає, як це зробити, ми маємо прибирати ризики. Ми маємо лише красиво обгортку...Ви не кіт в мішку, ви мішок а в вашому мішку олігархи і все, що загрожує моїй державі", - заявив Порошенко.

19:06 Зеленський у ході свого виступу заявив, що відчуває себе Вакарчуком та подякував за підтримку. Зеленський заявив, що у 2014 році голосував за Порошенка, "але помилився".

Під час виступу Зеленського натовп гучно скандує, Зеленський просить не кричати.

Зеленський заявив, що Порошенко "Медведчуком передає прівєтіки в Москву".

"Я не політик, я проста людина, яка прийшла зламати систему. Я результат ваших помилок і обіцянок", - сказав він, звертаючись до Порошенка.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, на трибунах практично не чути того, що говорить Зеленський на сцені, через свисту і криків.

18:57 У ході жеребкування визначили, що першим виступати буде Зеленський. Дебати Порошенка і Зеленського почалися, перед початком дискусії виконують гімн України. Після цього Порошенко вирішив піти на сцену до Зеленському.

18:49 Петро Порошенко і Володимир Зеленський прибули на НСК на дебати.

18:23 До початку дебатів залишилося менше години.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

18:21 Співзасновник студії "95 квартал" Олександр Пікалов розповів про свої очікування від дебатів кандидатів у президенти. Він зазначив, що останній раз бачився з Володимиром Зеленським 18 днів тому, коли його колектив повернувся з останніх гастролей.

"Порошенко може переговорити Зеленського. Вовчик три місяці як вирішив стати президентом, а Порошенко був міністром у Януковича і давно в політиці. Але яка перемога може бути в дебатах? Це ж не футбол", - додав артист.

Фото: РБК-Україна

18:14 Представники Нацгвардії надали допомогу чоловікові, якому стало погано в центрі Києва. Як повідомляє МВС, за попереднім оглядом - у чоловіка стався серцевий напад.

18:07 Прес-секретар НСК "Олімпійський" Тетяна Горобченко в ефірі "Громадського" повідомила, що підготовка до дебатів на стадіоні пройшла успішно. За її словами очікується близько 50 тисяч осіб.

"Поле для фанзони накрите спеціальним покриттям, так само як ми готуємося до концертів", - повідомила вона.

17:55 Частина людей намагається пройти на периметр з нарукавними пов'язками "Зберегти Україну". Поліція каже, що це агітація.

На Троїцькій площі зібралося півсотні молодих людей спортивної зовнішності. На питання журналістів, хто їх організував відповіли: "Ми просто з одного тренажерного залу".

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Фото: РБК-Україна

17:42 У черзі на вхід на стадіон зібралися більше сотні журналістів, багато хто представляє зарубіжні ЗМІ.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Фото: РБК-Україна

17:23 Біля "Олімпійського" обстановка спокійна. Люди стоять у чергах, щоб пройти на стадіон. Перед стадіоном проходить невеликий концерт на підтримку Порошенка. На площі біля НСК близько тисячі людей.

Фото: РБК-Україна

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, площа перед Палацом спорту повністю зайнята транспортом поліції особливого призначення і Національної гвардії.

Прохід до НСК "Олімпійський" можливий тільки при наявності запрошення або вхідного квитка від одного з кандидатів. "Вболівальників" ретельно перевіряють поліцейські з собаками і металодетекторами.

Фото: РБК-Україна

Друга лінія оточення знаходиться безпосередньо на вході в стадіон. Тут встановлені рамки з металодетектором.

Фото: РБК-Україна

17:05 Глядачі вже займають місця на стадіоні. Відео зі стадіону опублікував фотограф Ян Доброносов. На стадіоні вже почався концерт. Самі ж дебати, як очікується, почнуться о 19:00.

Вже сходяться люди.

Опубліковано Yan Dobronosov Пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

16:58 Нацполіція заступила на охорону публічного порядку на НСК.

Фото: facebook.com/AtamanovaOlya

16:38 Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що через дебати на в’їзді у Київ спостерігається складна транспортна ситуація, оскільки людей привозять зі всієї країни.

"Поліцейські працюють над її вирішенням. Просимо водіїв ставитися з порозумінням", - заявив він.

16:17 Біля НСК збираються люді, які бажають подивитися на дебати Порошенка і Зеленського.

15:50 Прихильники Порошенка йдуть пішки до НСК "Олімпійський", де сьогодні відбудуться дебати кандидатів.

Фото: РБК-Україна

15:43 Представник штабу Петра Порошенка Олег Медведєв повідомив, що дебати Зеленського і Порошенка на стадіоні "Олімпійський" будуть модерувати голова правління "Громадського радіо", ведучий Андрій Куліков і телеведуча ICTV Олена Фроляк.

15:16 Порошенко проводить акцію на Майдані після чого відправиться пішки до НСК.

Дякую українцям, які прийшли на акцію «Захисти Україну!» за надзвичайну підтримку. Разом – ми сила!

Опубліковано Петром Порошенком Пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

14:50 Через дебати Порошенка і Зеленського на вхід і вихід закриті три станції: "Олімпійська", "Палац спорту", "Площа Льва Толстого".

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

14:45 Фотограф Ян Доброносов опублікував відео зі стадіону, де сьогодні заплановані дебати Порошенка і Зеленського.

Пішов дощ.

Опубліковано Yan Dobronosov Пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

13:39 Ситуація під НСК "Олімпійський".

Фото: РБК-Україна

13:21 Петро Порошенко закликає прихильників прийти на Троїцьку площу сьогодні о 18:00.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

13:20 Глава поліції Києва Андрій Крищенко закликав штаби Порошенка та Зеленського не змінювати узгоджений формат дебатів, оскільки це може призвести до суттєвого зниження рівня безпеки на стадіоні.

13:07 Через дебати Порошенка і Зеленського внесено зміни у роботу київського метрополітену. Так, наразі на вхід та вихід закрито станцію "Олімпійська", "Палац спорту" працює лише на пересадку. У звичайному режимі станції запрацюють пізно ввечері.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

12:25 У штабі Зеленського озвучили правила відвідування дебатів кандидатів на НСК "Олімпійський". Зокрема, для того, щоб потрапити на стадіон необхідно роздрукувати електронний квиток. На стадіон заборонено приносити фотоапарати, зброю, наркотики, алкоголь, напої.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

11:20 На даний момент правоохоронці готуються до проведення дебатів. На стадіоні працюють кінологи, вибухотехнічна служба, поліція обмежила рух транспорту в районі стадіону.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

11:02 Глава НГТУ Зураб Аласанія повідомив, що дебати Порошенка і Зеленського на НСК "Олімпійський" і на "Суспільному" транслюватимуть більше 20 зарубіжних каналів. За його словами, сигнал для трансляції буде відкритий.

10:25 Правоохоронці посилили охорону навколо НСК "Олімпійський", де сьогодні о 19:00 заплановані дебати Порошенка і Зеленського. Вхід глядачів на стадіон відкриють о 16:00.

09:50 Сьогодні в Києві через проведення дебатів Порошенка і Зеленського на НСК "Олімпійський" буде обмежено рух на прилеглих до стадіону вулицях. Крім того, на особливий режим роботи перейде метрополітен, може бути встановлено обмеження на вхід і вихід на станціях "Олімпійська" і "Площа Льва Толстого".

18 квітня

18:05 Представник Володимира Зеленського в ЦВК заявив, що Зеленський не планує брати участь в дебатах на "Суспільному" 19 квітня.

17:44 Через дебати Порошенка і Зеленського 19 квітня метро в Києві працюватиме в особливому режимі з 18:00 до 19:00. Так, на станції "Площа Льва Толстого" на вихід буде працювати тільки один ескалатор, а на "Олімпійській" очікуються обмеження на вхід. Станція "Палац спорту" буде працювати без змін.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

17:37 Центрвиборчком схвалив прохання штабу Петра Порошенка про перенесення часу дебатів кандидатів у ефірі "Суспільного" з 20:00 на 21:00.

16:55 Через дебати Порошенка і Зеленського завтра, 19 квітня, в центрі Києва буде обмежено рух транспорту. Зокрема, обмеження поширюються на вул. Велика Васильківська, вул. Жилянська, вул. Саксаганського, вул. Еспланадна, вул. Шота Руставелі.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

15:51 Глава НГТУ Зураб Аласанія зазначив, що "Суспільне" може транслювати дебати з "Олімпійського", якщо ЦВК не визначить інше.

"Шоу" не дорівнює "дебатам", але з контролем картинки "Суспільне" прибирає можливість токсичного використання кандидатами цієї події. Національні дебати відбудуться в студії НСТУ в зазначений ЦВК час та в законному форматі", - написав Аласанія.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

14:59 Голова НГТУ Зураб Аласанія повідомив, що за ефір дебатів на НСК "Олімпійський" 19 квітня буде відповідати "Суспільне". Він також зазначив, що сьогодні очікується рішення Центрвиборчкому про час проведення дебатів в студії.

10:49 В інтерв'ю РБК-Україна, відповідаючи на питання про те, чи відбудуться в п'ятницю, 19 квітня, дебати кандидатів, Володимир Зеленський зазначив, що не знає.

"На дебатах ми просто побачимо двох людей. Після того, що було зроблено за ці п'ять років, я вважаю, що я можу взагалі мовчати. І повинен виграти для того, щоб дати шанс країні. Якщо я не впораюся з цим шансом, я зубами тримати не буду", - додав він.

17 квітня

16:58 Представник Порошенка Руслан Князевич звернувся до ЦВК з проханням змістити на одну годину час проведення дебатів на "Суспільному" (з 20 на 21 годину).

У свою чергу, представник Зеленського Сергій Кальченко заявив, що такої необхідності немає, оскільки обидва кандидати будуть на НСК о 19:00 і їхню зустріч транслюватимуть усі канали.

"Наша позиція була така, щоб відмовитися від дебатів за кошти держбюджету і провести дебати за рахунок виборчих фондів кандидатів. Ми вважаємо, що в даних умовах у ЦВК немає підстав змінювати цю постанову 472", - сказав він.

Глава ЦВК Тетяна Сліпачук звернулася до представника Зеленського з проханням надати до завтра, 18 квітня, до 10 години ранку лист з пропозиціями щодо дебатів. Остаточне рішення щодо дебатів ЦВК прийме завтра о 12:00.

16:20 Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на брифінгу щодо проведення дебатів анонсував зустріч з представниками штабів Зеленського і Порошенка. За його словами, сьогодні о 17:00 з представниками штабів обговорюватимуться питання безпеки під час дебатів кандидатів.

"МВС кілька днів працює над тим, щоб забезпечити безпечну схему проведення дебатів. У нас є базові пропозиції і базові домовленості зі штабами. Ми очікуємо на ці дебати до 60 тис. чоловік. Ця ситуація досить напружена і вимагає великої уваги. Виходячи з цього і розуміючи, що є різні бачення в кожному зі штабів як проводити ці дебати, ми запросили представників штабів сьогодні на 17:00 прийти до остаточного рішення, поставивши на чільне місце перш за все безпеку", - сказав він.

Він також зазначив, що фан-зона на НСК "Олімпійський" буде використовуватися в повному обсязі, а до охорони правопорядку залучать до 10 тис. правоохоронців.

Дебати на "Олімпійському" та другий тур: Брифінг Авакова щодо роботи правоохоронних органів YouTube: https://youtu.be/jzcoDqmg118

Опубліковано 5 канал Середа, 17 квітня 2019 р.

14:41 Ресурс через який можна забронювати квитки на дебати Порошенка і Зеленського не працює.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

У Порошенка також оголосили про реєстрацію на дебати. Як повідомляється на сторінці кандидата в соцмережі, вхід на стадіон 19 квітня о 16:30, вхід за списками.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

14:30 На "Суспільному" розповіли про формат проведення дебатів. Так, дебати триватимуть не менше 60 хвилин. За 10 хвилин до початку дебатів шляхом жеребкування визначається порядок виступу кандидатів. На вступне слово кандидатам виділяється по 5 хвилин, далі 36 хвилин на дискусію і по 5 хвилин на заключний виступ.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

14:19 У Порошенка пропонують продовжити час дебатів з 60 хвилин до 90.

14:15 Речник штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу заявив, що команда Зеленського планує сформувати групу агресивних прихильників Зеленського у фан-зоні, щоб зірвати дебати.

"Вночі штаб Зеленського розпочав безкоштовне розповсюдження квитків...Будь-які спроби зареєструватися на сайті і отримати квиток закінчується невдачею...Я неодноразово намагався отримати квиток - у мене це не виходить. Це створює підозри, що у такий спосіб в фан-зоні планують сформувати групу агресивних прихильників Зеленського, які намагатимуться зривати дискусію і перетворити дебати на шапіто. Це стадіон, а не цирк і суспільство потребує дебатів, а не шоу. Ми сьогодні розпочнемо реєстрацію наших прихильників на стадіоні, яких закличимо прибути на стадіон і підтримати Петра Порошенка, як єдиного з двох кандидатів, який здатен ефективно виконувати функції верховного головнокомандувача", - заявив він.

Крім того, Медведєв заявив, що у штабі Порошенка очікують, що вже від сьогодні Нацгвардія і Нацполіція, які відповідають за правопорядок, розпочнуть заходи із забезпечення безпеки громадян, які зберуться 19 квітня. Медведєв додав, що штаб Порошенка готовий до щильної взаємодії з правоохоронцями.

Також представники Порошенка звертатимуться до Центрвиборчкому з клопотанням про зміну положення щодо дебатів.

"Є закон, який вимагає дебатів на "Суспільному". Є відповідна інструкція ЦВК. Сьогодні від імені нашого кандидата, його представник Руслан Князевич звертається до ЦВК з клопотанням щодо внесення змін до положення про порядок проведення дебатів. Оскільки наш опонент відмовився від будь-якого іншого часу дебатів і наполягає, що має бути саме 19 година. Порошенко готовий бути і там, і там. Ми звертаємося до ЦВК. Хочемо так сформувати вечірній графік 19 числа, щоб Порошенко міг бути і на стадіоні, і взяти участь у дебатах, які передбачені чинним законодавством", - сказав він.

12:56 Глава НГТУ Зураб Аласанія, коментуючи дебати 19 квітня, заявив, що що "Суспільне" буде діяти відповідно до закону і чекатиме кандидатів Порошенка і Зеленського в студії для дебатів.

12:50 Команда Зеленського повідомила, що з моменту оголошення про можливість бронювати квитки на дебати Зеленського і Порошенка вже заброньовано 12 тис. місць. При цьому, у Зеленського відзначили, що через перевантаження в роботі сервісу з бронювання квитків можливі збої.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

09:39 Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення, в якому оголосив про початок розповсюдження квитків на дебати на НСК "Олімпійський".

"Дебати 2019 19 квітня о 19:00 вільний доступ. Поширення квитків почалося", - заявив він.

Дебати!!!

Дебати з приводу дебатів! Вже відкрита можливість зареєструватися на найголовнішу подію країни! Доступні безкоштовні квитки у фан-зону в центрі стадіону: https://debaty2019.org.ua/ Бронюйте негайно! Отримуйте електронний квиток на пошту. На одну людину можна зареєструвати лише 2 безкоштовні квитки. Не дамо нас розділити!!!

Опубліковано Команда Зеленського Вівторок, 16 квітня 2019 р.

16 квітня

19:48 Спікер штабу Порошенка Олег Медведєв повідомив, що на даний момент представники штабів Порошенка і Зеленського і НСК "Олімпійський" уклали тристоронню угоду про проведення дебатів 19 квітня. При цьому, Медведєв зазначив, що сторони продовжують переговори про організацію дебатів.

09:57 Петро Порошенко пропонує Володимиру Зеленському провести дебати на НСК "Олімпійський" 19 квітня з 16:00 до 18:00, оскільки дебати в студії "Суспільного" повинні відбутися о 20:00. Разом з тим, в штабі Зеленського заявили, що вважають недоцільним проведення дебатів на НСК з 16:00 до 18:00.

15 квітня

13:00 Зеленський записав чергове відеозвернення до Петра Порошенка, в якому він вимагає посадити вбивць Катерини Гандзюк, підозрюваних в корупції в "Укроборонпромі" Свинарчуків, а також зайнятися звільненням полонених українських моряків.

"Будь ласка, зробіть це, це ваші справи. Тому що шоумен може стати президентом, а президент, який став шоуменом, - це прикро. Дебати 19-го, справи щодня", - заявив Зеленський.

11:20 Під час свого виступу 14 квітня Порошенко заявив про те, що 15 квітня він буде в ефірі каналу ICTV, і запросив туди Зеленського для проведення дебатів. У штабі Зеленського з цього приводу заявили, що не знають про ці дебати.

"З приводу дебатів 19 числа, то ми плануємо сьогодні розіслати правила для акредитації. Щодо ефіру у мене поки немає інформації", - розповіли в прес-службі Зеленського.

10:00 За інформацією РБК-Україна, 19 квітня Порошенко має намір спочатку приїхати на стадіон, де на нього чекатиме Володимир Зеленський, а потім в студію "Суспільного". Нагадаємо, що на дебати 14 квітня Зеленський не приїхав. Порошенко виступив перед журналістами і годину відповідав на їхні запитання.

14 квітня

19:00 Спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив про те, що дебати 14 квітня були агітаційним мітингом Петра Порошенка. Також він ще раз нагадав, що для проведення дебатів Зеленський буде чекати Порошенко на "Олімпійському" 19 квітня о 19:00.

Також Разумков прокоментував можливість розпуску Верховної Ради в разі перемоги Зеленського на виборах. За його словами, Зеленський буде діяти в рамках закону.

"Насправді мені важко зараз це коментувати, тому що Зеленський ще не президент", - заявив він.

16:05 Порошенко вийшов на стадіон, сказав пару слів в рупор і на цьому сьогоднішні дебати закінчилися.

15:50 Ось так зараз виглядає "Олімпійський" з висоти. На стадіон продовжують заходити люди.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

15:36 Порошенко запросив усіх присутніх під "Олімпійським" зайти на стадіон і зробити спільне фото.

Фото РБК-Україна

15:18 Через кілька хвилин Порошенко вийде на сцену перед "Олімпійським" для неформального спілкування.

15:09 Порошенко отримав 5 хвилин заключного слова. Зеленський на дебати не приїхав.

15:03 Порошенко заявив про те, що єдина функція Медведчука в переговорах з Росією - звільнення українських полонених.

15:02 На питання про те, чи може бути розпущений парламент після виборів президента, Порошенко відповів, що для цього немає конституційних підстав. За його словами, якщо це трапиться, то "це шлях до тоталітаризму".

14:58 Порошенко заявив про те, що в п'ятницю перший заступник глави Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко був звільнений з посади.

14:54 Також Порошенко повідомив, що буде завтра в студії каналу ICTV, і запросив туди Зеленського, щоб провести дебати.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

14:52 "Я зроблю все для того, щоб дебати відбулися. Єдине, що я не зроблю - не піду на порушення закону. Я буду дотримуватися закону і вважаю, що кандидати, як законослухняні громадяни, будуть на" суспільний "о 20:00 ", - говорить Порошенко.

14:43 На питання, чи готовий Порошенко в разі поразки на виборах підтримати нового президента України, він відповів, що буде почитати будь-який вибір українського народу.

З приводу курсу України на вступ до ЄС і НАТО, Порошенко каже, що народ уже визначився зі своїм рішенням і йому не потрібен референдум. А референдум, за словами Порошенка, це відтягування цього процесу.

Також він зазначив, що курс на вступ в ЄС і НАТО вже закріплений в Конституції.

"Моя порада всім - треба виконувати Конституцію України. Так само, як треба виконувати закон про вибори в частині дебатів", - заявив Порошенко.

14:24 Після вступного слова Порошенко починають задавати питання журналісти.

14:16 Порошенко заявив, що до 15:00 він буде чекати на стадіоні Зеленського.

Фото РБК-Україна

Порошенко приїхав до "Олімпійський" зі своєю сім'єю. Також в залі присутні віце-прем'єр Степан Кубів, міністр інфраструктури Володимир Омелян, представник президента в парламенті Ірина Луценко.

14:14 Як і повідомлялося, модератор сьогоднішнього заходу - Андрій Куликов. Він пояснює, що з кандидатів є тільки Петро Порошенко і режим залежить від того, скільки Порошенко зможе пробути на цих дебатах.

Володимир Зеленський сьогодні на дебати не приїхав.

14:07 Порошенко сказав, що після проведення офіційної частини всередині НСК, він повернеться знову на цю ж сцену і поспілкується з людьми, які там зібралися.

14:04 Порошенко вийшов на сцену, яка була встановлена перед стадіоном.

"Ми зібралися тут, бо Україна не хоче купувати кота в мішку. Я дуже сподіваюся, що тут зараз буде Володимир Зеленський", - говорить він.

13:58 Петро Порошенко вже прибув на НСК "Олімпійський". Він проходить крізь натовп вітає присутніх.

13:57 Проїзд по вулицях Еспланадній та Саксаганського ускладнений, передає кореспондент РБК-Україна. Патрульні регулюють рух.

13:44 Біля стадіону утворилися черги на прохід через рамки. Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, громадський рух "Відсіч" роздає футболки на підтримку Порошенко. Ситуація навколо "Олімпійського спокійна".

Фото РБК-Україна

13:22 Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, сьогоднішні дебати пройдуть не на самому стадіоні, а в конференц-холі Олімпійського. Там уже встановили трибуни для кандидатів, а також стільці для журналістів.

НСК знаходиться в оточенні Нацгвардії і поліції.

Фото РБК-Україна

13:00 Глава "Громадського радіо" Андрій Куликов буде модерувати сьогоднішні дебати на Олімпійському. Як повідомляє Громадське радіо, його прикласних команда Порошенко.

12:27 В інтерв'ю Новини України Володимир Зеленський заявив, що не прийшов на "Олімпійський" здавати аналізи, тому що проти нього готували провокації.

"Я дійсно не хотів їхати в НСК з дуже простої причини: я не знав, що там будуть робити з моїми аналізами потім", - підкреслив Зеленський.

Також він додав, що зараз не готовий говорити про те, яку інформацію про провокації він отримав, але колись все про неї дізнаються.

11:36 У Петра Порошенка заявили про те, що він з'явиться на дебатах на "Олімпійському" 19 квітня, якщо це не буде збігатися за часом з офіційними дебатами на "Суспільному".

11:20 Під "Олімпійським" вже готуються до приїзду Петра Порошенка. Лідер гурту "От Вінта" Юрій Журавель опублікував в Facebook фото. На ньому видно, що біля стадіону встановили сцену з передвиборчим плакатом Порошенко.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

13 квітня

17:56 Петро Порошенко записав ще одне відеозвернення до Володимира Зеленського з закликом взяти участь в дебатах завтра, 14 квітня, на НСК "Олімпійський".

Зазначимо, Порошенко призначив дебати на НСК на 14:14 14 квітня. Раніше Зеленський заявляв, що братиме участь в дебатах на НСК тільки 19 квітня.

12 квітня

18:21 У штабі Володимира Зеленського анонсували дебати кандидатів. У ролику, розміщеному в соцмережах команди Зеленського зазначено, що дебати відбудуться на НСК "Олімпійський" 19 квітня о 19:00.

Дебати!

Подія, на яку чекають всі –– дебати, скоро!

Опубліковано Команда Зеленського Пʼятниця, 12 квітня 2019 р.

11:59 Директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко розповів про заходів безпеки у разі проведення дебатів на НСК "Олімпійський". За його словами, планується залучення безпрецедентної кількості правоохоронців. У МВС також закликали глядачів не брати із собою зброю.

"Якщо справді дебати будуть на стадіоні, наш заклик: жодної зброї", - заявив він, додавши, що правоохоронців буде більше, ніж під час Ліги чемпіонів, а поверхневі перевірки на вході до НСК будуть глибші і ретельніші.

10:10 Глава НГТУ Зураб Аласанія розповів про підготовку до проведення дебатів. Так, Аласанія зазначив, що національні дебати відбудуться 19 квітня, з 20:00 до 21:00, в студії "Суспільного" - ця година буде присвячена дебатам не залежно від того чи будуть присутні кандидати у студії. Якщо кандидатів не буде - протягом години транслюватимуть документальний фільм "Амстердам" з рухомим рядком під час стрічки "Вибачте, кандидати на пост президента України (прізвища, імена, по-батькові) не з‘явилися у студію для участі в теледебатах".

Аласанія також повідомив, що після завершення години дебатів, відповідно до закону, забороняється згадувати кандидатів протягом наступних 20 хвилин. А о 21:20 на "Суспільному" транслюватиметься програма "Зворотний Відлік", де також очікуються кандидати у президенти.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

09:27 Петро Порошенко вчора ввечері прийшов в студію 1+1 для участі в програмі "Право на владу". Глава держави розраховував, що в студію приїде і його опонент на виборах - Володимир Зеленський. Разом з тим, Зеленський повідомив, що знаходиться в Парижі (Франція), куди він відправився для зустрічі з президентом Франції. Пізніше журналісти подзвонили Зеленському. У телефонній розмові Зеленського і Порошенко в прямому ефірі сторони висловили свою думку про дебати. Зеленський продовжує наполягати на дебатах 19 квітня на стадіоні, між кандидатами виникла словесна перепалка.

Володимир Зеленський відповів Петру Порошенку на запрошення на дебати.

Запрошую Президента Петра Порошенка на дебати 19 квітня на НСК "Олімпійський". Зараз я не маю можливості фізично приїхати у студію програми "Право на владу", бо мене немає у країні. Про це було добре відомо Президенту Петру Порошенку. Про це у прямому ефірі сказав кандидат у президенти України Володимир Зеленський.

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 11 квітня 2019 р.

11 квітня

16:11 Спікер виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що дебати кандидатів повинні пройти на НСК "Олімпійський" 19 квітня і Зеленський "якісно" готується до них. Крім того, Разумков заявив, що Зеленський не буде більше висувати Порошенку ніяких умов.

13:36 У БПП заявили, що Володимир Зеленський відмовився від участі у дебатах 14 квітня о 14:14 на НСК "Олімпійський".

"На жаль сьогодні ми почули від команди Володимира Олександровича, що він не готовий, не хоче приймати участь у цих дебатах (14 квітня, - ред.) і на жаль ми не розуміємо, якого кота в мішку вони ховають", - заявив глава фракції БПП Артур Герасимов.

Герасимов також додав, що наразі невідомо, чи братиме Зеленський участь в офійційних дебатах на "Суспільному".

"14 квітня о 14:14 ми чекаємо Зеленського на дебатах на НСК "Олімпійський". 19 квітня Порошенко обв'язково буде в студії "Суспільного" і будь-які спроби підмінити ці офіційні дебати, ми вважаємо спробами відпєтлять від дебатів з боку іншої команди", - додав він.

12:58 На НСК "Олімпійський" обіцяють сьогодні до кінця дня повідомити про результати переговорів з представниками Петра Порошенка і Володимира Зеленського з питання проведення дебатів. На даний момент переговорний процес триває.

11:54 В штабі Володимира Зеленського запропонували провести дебати кандидатів у президенти 19 квітня за допомогою телемосту в прямому ефірі. Такий варіант озвучив глава штабу Зеленського Іван Баканов. За його словами, варіант телемосту можливий, якщо на момент проведення дебатів Порошенко буде в студії "Суспільного", а Зеленський - на НСК "Олімпійському".

10 квітня

17:23 Петро Порошенко зазначив, що дебати відбудуться. Він чекатиме Володимира Зелеського 14 квітня о 14:14 на НСК "Олімпійський". Порошенко додав, що 19 квітня дебати відбудуться відповідно до закону.

17:14 Петро Порошенко заявив, що підтримує ініціативу Володимира Кличка щодо здачі аналізів VADA.

"Це є не забаганка, а необхідна процедура, щоб наша нація мала довіру, що у нас президентом не може стати людина, яка має залежність від наркотиків чи алкоголю. Я не стверджую, що Зеленський є наркоманом, але ігнорування цього (здачі аналізів, - ред.) це є питання ризику і загрози щодо командування ЗСУ, міжнародної діяльності України", - заявив Порошенко.

Порошенко додав, що ініціював здачу аналізів Володимир Зеленський як і проведення дебатів на стадіоні.

"Я погодився і вважаю, що правила мають бути обов'язковими для обох кандидатів...Не треба паплюжити Україну, треба прийти і завершити процедуру. Це питання національної безпеки...непроходження тесту є приниженням країни", - додав він.

16:37 Петро Порошенко прибув на НСК "Олімпійський" для зустрічі з експертами VADA.

16:12 Петра Порошенка очікують на НСК для зустрічі з експертами VADA. Очікується, що Порошенко повторно здаватиме аналізи, після чого матеріали відправлять до США і через три дні очікуються результати.

15:59 Політичний консультант Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що Зеленський не буде здавати аналізи експертам VADA перед дебатами. Він також зазначив, що Зеленський готується до дебатів 19 квітня на "Олімпійському".

14:40 Спікер виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв заявив, що виборці досі не знають позиції Володимира Зеленського щодо ключових питань. У штабі Порошенка також наголосили на важливості проведення дебатів.

"Ми продовжуємо наполягати на необхідності дебатів. Прошенко вважає, що дебати мають бути обов'язково, що таких дебатів має бути кілька раундів щодо питань конституційних повноважень президента", - сказав він.

Медведєв додав, що закон України передбачає проведення дебатів в студії "Суспільного" в останню п'ятницю перед голосуванням. Він зазначив, що 19 квітня в графіку Порошенка будуть дебати у студії "Суспільного" о 20:00.

"Він там (у студії "Суспільного", - ред.) точно буде, тому що участі у таких дебатах вимагає закон", - сказав Медведєв, додавши, що Порошенко прибуде на дебати з Зеленським 14 квітня о 14:14 на НСК "Олімпійський". У штабі Порошенка закликали Зеленського прийти на ці дебати.

"Порошенко готовий і 19 числа прибути на дебати на стадіоні але є закон і запрошення Зеленського не має збігатися в часі з тим часом, у який закон вимагає від кандидатів бути присутніми на "Суспільному", - додав він.

12:21 Як повідомили у прес-службі глави держави, сьогодні о 16:00 Петро Порошенко відвідає "Олімпійський" на запрошення всесвітньої організації VADA. Як очікується, Порошенко здаватиме аналізи експертам антидопінгової організації.

12:02 На НСК "Олімпійський" повідомили, що отримали запити на проведення дебатів на стадіоні. Так, представники Порошенка надіслали запит на 14 та 19 квітня, а представники Зеленського - на 19 квітня. Наразі ініційовано переговори з представниками кандидатів щодо дебатів на стадіоні.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

10:25 У ході засідання Верховної ради глава парламенту Андрій Парубій прокоментував дебати кандидатів в президенти України.

"Небажання брати участь у передбачених законом дебатах - це зневага до закону України, зневага до всіх нас. Якщо зневажати закон сьогодні, то як може людина мати можливість очолювати країну. Ми віримо, що на дебатах, передбачених законом, всі погляди і концепції будуть викладені", - зазначив він.

9 квітня

17:02 Член ЦВК Євгеній Радченко назвав три правові режими дебатів кандидатів в президенти, зокрема, два з них підходять для проведення дебатів на стадіоні.

Так, перший режим регламентується ст. 58 закону про вибори президента - дебати проводяться, як вид передвиборчої агітації за рахунок передвиборчого фонду. Другий режим регламентується ст.62 того ж закону - дебати проводяться за кошти держбюджету у приміщенні суспільного мовника. Третій режим - дебати, організовані з ініціативи телекомпаній у вигляді циклу телепередач. У такому випадку усі умови узгоджуються між претендентами та телерадіокомпанією.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

15:23 Глава НГТУ Зураб Аласанія в ході брифінгу заявив, що проведення теледебатів в студії "Суспільного" обійдеться в 5,6 млн гривень. При цьому, вчора він відзначав, що проведення дебатів на НСК "Олімпійський" може обійтися в 6 млн доларів.

12:38 Глава Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук заявила, що дебати Порошенка та Зеленського мають відбутися відповідно до закону про вибори і постанови ЦВК №472. За її словами, це є спільна позиція ЦВК та "Суспільного".

12:24 Глава ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що жоден зі штабів кандидадів у президенти не звертався до ЦВК щодо дебатів.

"На сьогоднішній момент ЦВК не бачить підстав для зміни своєї постанови, яка чітко відповідає міжнародним стандартам проведення теледебатів", - сказала вона.

Як очікується, у разі, якщо кандидати не прийдуть у студію "Суспільного" на дебати на екранах протягом години транслюватимуть напис: "Вибачте, кандидати на пост президента України не з'явилися у студію для участі у теледебатах".

Спільний брифінг Голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук та Голови правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зураба Аласанії на тему: "Про порядок проведення теледебатів між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування 21 квітня 2019 року".

Опубліковано Громадянська мережа ОПОРА Вівторок, 9 квітня 2019 р.

12:20 Глава НГТУ Зураб Аласанія висловив сумнів щодо бажання кандидатів провести дебати. Разом з тим, він зазначив, що суспільний мовник готовий до проведення дебатів.

"Я радію, що ЦВК зайняла свою позицію: твердо і чітко окреслила де саме і як мають проводитися дебати. "Суспільне" готове проводити дебати у тому форматі, як визначила ЦВК", - зазначив він, додавши, що "Суспільне" готовн до проведення офіційних дебатів 19 квітня о 20 годині протягом години, а після того у будь-який час і у будь-якому форматі.

12:16 Глава ЦВК Тетяна Сліпачук зазначила, що раніше Центрвиборчком вже дав свої роз'яснення щодо дебатів.

"Ті дебати, які встановлені безпосередньо в ст. 62 (закону про вибори, - ред.) - це частини 1-5 відповідають міжнародній практиці. Відповідно до постанови №472 від 5 травня 2014 року відповідає чотирьом базовим принципам, які мають бути дотримані при проведені дебатів", - заявила вона.

Такими принципами є:

  • проведення дебатів незаангажованою компанією,
  • вседоступність,
  • дебати повинні мати чітку структуру,
  • неприпустимість агітаційної символіки.

"Те що обидва кандидати налаштовані на дебати я вважаю дуже позитивною рисою виборчої кампанії", - додала вона.

11:29 У БПП заявили, що дебати Порошенка і Зеленського на НСК "Олімпійський" можуть бути проведені тільки 14 квітня, оскільки 19 квітня мають пройти офіційні дебати в студії "Суспільного".

11:02 Правоохоронці сьогодні, 9 квітня 2019 року, провели на НСК "Олімпійський" координаційну нараду щодо забезпечення правопорядку під час дебатів Порошенка та Заленського, у разі, якщо вони відбудуться на стадіоні.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

09:57 Сьогодні о 12:00 заплановано спільний брифінг голови Центрвиборчкому Тетяни Сліпачук та голови правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зураба Аласанії щодо проведення дебатів Порошенка та Зеленського.

09:39 Адміністрація НСК "Олімпійський" прокоментувала озвучену раніше главою НГТУ Зурабом Аласанією вартість дебатів Порошенка і Зеленського. У НСК зазначили, що без детального технічного завдання неможливо визначити точну вартість, вона буде відома тільки після узгодження всіх аспектів проведення заходу.

8 квітня

19:55 В НГТУ повідомили, що їм не вдалося домовитися зі штабом кандидата в президенти Володимира Зеленського про проведення дебатів в студії в телецентрі "Олівець". Як зазначила директор департаменту зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ НГТУ Вікторія Сидоренко, представники Зеленського заявили, що хочуть провести дебати на НСК "Олімпійський".

19:38 Спікер виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв заявив, що чинний президент України Петро Порошенко прийде на дебати на "Супільному" 19 квітня. Медведєв також зазначив, що по можливості Порошенко готовий прийти і на дебати на НСК 19 квітня. Також в штабі зазначили, для Порошенка 14 квітня є ключовою датою для проведення дебатів із Зеленським та його пропозиція провести дебати в цей день залишається в силі.

16:39 Глава НСТУ Зураб Аласанія в коментарі журналістам зазначив, що він сумнівається, що ЦВК змінить постанову про вибори, яка регламентує місце проведення зустрічі кандидатів.

Він також додав, що у разі проведення дебатів на НСК необхідно буде орендувати стадіон на два дні. За словами Аласанії, організація дебатів на стадіоні може обійтися кандидатам у 5,9 млн доларів. Він також зазначив, що якщо буде доведено, що це політична агітація, тоді необхідно буде платити окремо всім каналам, які їх транслюватимуть.

При цьому, Аласанія висловив думку, що дебати на стадіоні не відбудуться.

15:31 Як повідомив глава НСТУ Зураб Аласанія, сьогодні о 16:00 запланована зустріч представників "Суспільного" з представниками штабу Володимира Зеленського щодо організації проведення дебатів. Він також додав, що наразі тривають перемовини і про зустріч зі штабом Порошенка.

13:10 В БПП заявили, що Петро Порошенко чекає Володимира Зеленського на дебати і 14, і 19 квітня.

11:38 Володимир Зеленський записав чергове відео, на якому назвав свою дату дебатів з Петром Порошенко.

"19 квітня на НСК "Олімпійський" відбудуться мої дебати з Порошенко", - заявив він.

#дебати

Опубліковано Владимиром Зеленским Понеділок, 8 квітня 2019 р.

7 квітня

В ході засідання 7 квітня Центрвиборчком оголосив остаточні результати виборів 2019. За підрахунками ЦВК, лідерами президентських перегонів стали Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Оскільки жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів ЦВК призначила проведення повторного голосування. Другий тур виборів призначено на 21 квітня.

Перед проведенням повторного голосування законом передбачені дебати кандидатів у президенти. Як заявила глава ЦВК Тетяна Сліпачук, офіційні дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка за кошти державного бюджету повинні проводитися в студії "Суспільного" за адресою м.Київ, вул. Юрія Іллєнка, 42. Відповідно до закону, дебати повинні пройти в останню п'ятницю перед днем ​​голосування - 19 квітня.

У свою чергу, Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Україна" заявив, що чекає Зеленського 14 квітня на НСК "Олімпійський" для проведення дебатів. Порошенко зазначив, що Зеленський в будь-якому іншому місці відмовляється провести дебати.

5 квітня

20:54 Політтехнолог Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що переговорний процес з НГТУ з питання проведення дебатів почнеться на початку наступного тижня.

"При бажанні робочих груп, "Олімпійського", "Суспільного", ЦВК, це все можна буде врегулювати", - зазначив він.

Разумков також прокоментував відсутність реакції з боку Юлії Тимошенко на пропозицію Зеленського стати модератором на дебатах.

"Вона була б незалежним арбітром. Дійсно, якби вона погодилася, то за великим рахунком, на стадіоні було б предтавлено 60% голосів виборців. Але сталося так як сталося. Я думаю, що (місце модератора - ред.) буде запропоновано кому-небудь іншому", - сказав він .

У свою чергу, довірена особа Петра Порошенка Семен Кабакан, говорячи про організацію дебатів, зазначив, що штаб Порошенка готовий оплатити половину вартості організації дебатів на НСК. Разумков зазначив, що питання оплати буде обговорюватися в штабі.

Дмитро Разумков та Семен Кабакаєв Підсумки тижня з Тетяною Даниленко

Запитаємо у політтехнолога Зеленського Дмитра Разумкова та довіреної особи Порошенка Семена Кабакаєва про аналізи, дебати, вибачення та плани команд перед другим туром.

Опубліковано Радіо НВ Пʼятниця, 5 квітня 2019 р.

18:12 Головний лікар наркологічної клініки "Соціотерапія" Володимир Ярий повідомив, що наразі вже зроблено два види досліджень аналізів Петра Порошенка і жодних психоактивних речовин не виявлено.

18:00 У клініці "Євролаб", де Володимир Зеленський сьогодні здавав кров на аналізи, заявили, що їхній співробітник переплутав дату у довідці і зазначили, що ця помилка не впливає на результати аналізу.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

17:00 Володимир Зеленський опублікував в Facebook результати аналізів. Відзначимо, спочатку він опублікував документ, в якому вказувалася дата здачі аналізів 2 квітня (ще до того, як Зеленський опублікував перше відеозвернення до Порошенка з умовами проведення дебатів). Пізніше він видалив документ і додав новий документ, датований 5 квітня.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Фото: результати аналізу (дата здачі аналізу 2 квітня)

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Фото: результати аналізу (дата здачі аналізу 2 квітня)

14:35 У штабі Петра Порошенко анонсували його зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Наступної п'ятниці, 12 квітня, канцлер Німеччини Ангела Меркель запросила Петра Порошенка відвідати Берлін і ми це розглядаємо як знак уваги до виборів в Україні і до нашого кандидата", - заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.

14:29 Речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв зазначив, що Порошенко серйозно поставився до ініціативи Володимира Зеленського. Медведєв додав, що власник лабораторії "Євролаб" не приховує своїх політичних симпатій до Зеленського, а лікар, який брав аналізи у Зеленського знімався в серіалі "Свати".

"Це ще раз ставить під сумнів серйозність акції і об'єктивність аналізів. Ми вважаємо, що Зеленський не виконав обіцянки і не здав аналізи так як це передбачено медичними протоколами", - сказав він.

У штабі Порошенка додали, що якщо Зеленський сам запропонував медобстеження, то він має здати аналізи за медичним протоколом.

"Наша позиція така: стадіон, так стадіон, аналізи, так аналізи. Ми хотіли би вести змістовну дискусію в кампанії, а не говорити про кров, сечу та волосся. У нас війна з Росією, а ми обговорюємо аналізи кандидатів", - заявив він.

13:47 Петро Порошенко запустив в Telegram чергове опитування, присвячене дебатам з Володимиром Зеленським.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

12:57 У Порошенка анонсували брифінг речника передвиборчого штабу Олега Медведєва на тему "Аналізи. Дебати". Брифінг заплановано на 14:10.

10:11 Заступник гендиректора НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов заявив, що НСК не отримав ніяких заявок на проведення дебатів. За його словами, оцінити вартість дебатів неможливо, тому що поки немає технічного завдання на дебати.

"Ми ж провели фінал Ліги чемпіонів, тому все можливо", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи готовий НСК провести дебати з глядачами на стадіоні. Він уточнив, що все залежить від рішення ЦВК, а заявку отримати хоча б за два дні до дебатів.

"Ми чекаємо рішення ЦВК і "Суспільного", щоб дізнатися всі технічні аспекти", - сказав він.

10:07 Як повідомив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні соціотерапії Володимир Ярий, у Порошенка було відібрано кров, сечу та волосся. Дослідження проводилося чотирма клініками Києва: "Борис", "Медіком", Лікарня швидкої медичної допомоги та Наркологічна лікарня міста.

"Жодної психоактивної речовини знайдено не було, упродовж найближчих двох годин буде можливість провести більш змістовне обстеження. Рівно за дві години у нас буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові. І більш тривалий термін займає обстеження волосся. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати навіть до двох тижнів", - зазначив він.

09:57 "Дебати - це не шоу. Подібне зневажливе ставлення - це неповага до політика Юлії Тимошенко, яка посіла третє місце. І, до речі, неповагу до її виборцям, а понад 2,5 млн громадян проголосували за Юлію Володимирівну", - відповів Порошенко на запитання щодо Тимошенко в ролі ведучої дебатів.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

09:52 Порошенко зазначив, що перші результати будуть оприлюднені через кілька хвилин, а потім - через кілька годин.

09:51 Порошенко заявив, що хотів би бачити проведення дебатів в кілька етапів - дебати про позицію верховного головнокомандувача за програмою зміцнення оборони і безпеки, другий етап - із зовнішньої політики, і третій - по захисту конституційних прав і свобод громадян.

"Я з великим розумінням і схваленням поставився до пропозиції пана Зеленського з приводу медичного огляду з приводу відсутності наркотичної та алкогольної залежності. Дві ключові позиції - це повинні бути незалежні і сертифіковані медичні установи", - заявив він.

09:45 Після здачі аналізів Порошенко вийшов до журналістів.

"Я дуже задоволений тим, що Володимир Зеленський нарешті прийняв мою пропозицію про проведення дебатів. Це абсолютно необхідно тому що це не шоу, це не спектакль, це право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми, плани кандидатів, мати можливість задати питання та отримати відповідь ", - заявив Порошенко.

Також президент вирішив трохи пожартувати: "Запросили на стадіон Олімпійський. Я сьогодні на стадіоні, я так розумію, Володимира Олександровича не було. Я прийшов, тебе нема".

09:36 Порошенко здав кров з вени перед камерами. Решта аналізи він відправився здавати в іншу кімнату.

09:23 Порошенко прибув в "Олімпійський". Лікар запропонував йому здати на аналізи кров, сечу і волосся. Чинний президент погодився на оприлюднення тільки тих результатів аналізів, які стосуються наявності в організмі алкоголю і наркотиків.

Стадіон, так стадіон Я чекаю!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 4 квітня 2019 р.

09:00 В "Олімпійський" приїхали лікарі, які будуть брати аналізи у Петра Порошенка.

08:57 Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, близько 20 журналістів з різних ЗМІ не змогли знайти себе в списках акредитованих. Прес-служба Адміністрації президента обіцяє вирішити це питання.

Фото РБК-Україна

08:03 А тим часом під НСК "Олімпійський" вже утворилася черга журналістів. Очікується, що Петро Порошенко приїде туди до 9.00.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

07:57 Зеленський сказав журналістам, що не здав аналізи разом з Порошенком на Олімпійському, тому що там немає лабораторії.

На питання про те, які ще є умови для проведення дебатів, він відповів: "По-перше, треба виконувати ті умови, які там сказані".

"Дивіться наші офіційні звернення, там буде вся інформація", - заявив Зеленський.

07:49 Лікар повідомив Зеленському, що результати аналізів будуть готові через три дні. Відзначимо, на даний момент невідомо, чи здавав Зеленський будь-які аналізи крім крові.

07:44 Кандидат в президента здає кров з вени в присутності камери, трансляцію можна в Facebook. Журналістів до маніпуляційної не пускають, вони чекають за дверима.

Опубліковано Команда Зеленського Четвер, 4 квітня 2019 р.

07:40 Зеленський вже приїхав в клініку Євролаб для того, щоб здати аналізи.

07:00 Петро Порошенко записав ще одне відеозвернення до Володимира Зеленського, в якому закликав його до участі в дебатах.

"Володимире Олександровичу, не шукайте причин і не ставте умов. І ніким не прикривайтесь. Це - некрасиво. Будьте мужиком. Приходьте на дебати. Стадіон, так стадіон. Я чекаю!", - сказав він.

Будьте мужиком, приходьте на дебати.

Володимире Олександровичу, не шукайте причин і не ставте умов. І ніким не прикривайтеся. Це - некрасиво. Будьте мужиком. Приходьте на дебати. Стадіон, так стадіон. Я чекаю!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 4 квітня 2019 р.

Порошенко і Зеленський 5 квітня пройдуть медобстеження

Про необхідність провести дебати кандидатів першим заявив Петро Порошенко. Чинний глава держави згадав про цей формат діалогу відразу ж після оголошення результатів екзит-полів 31 березня. У відповідь на це в штабі Володимира Зеленського заявили про його готовність до дебатів. Після цього, 3 квітня, Зеленський записав відеозвернення до Порошенка з пропозицією провести дебати на НСК "Олімпійський". Однією з умов Зеленський висунув медобстеження, яке повинні пройти обидва кандитата.

Порошенко, в свою чергу, записав у відповідь відео, в якому погодився на дебати на стадіоні. А вже 4 квітня в штабі Порошенка додали, що Порошенко чекає Зеленського о 9 ранку п'ятниці, 5 квітня, для проходження медобстеження в медичному пункті "Олімпійського".

У відповідь на це в штабі Зеленського запропонували Порошенко пройти медобстеження о 8 ранку 5 квітня в клініці "Євролаб".

Опитування РБК-Україна

РБК-Україна провело серед киян опитування на тему майбутніх дебатів Порошенко і Зеленського. Жителі столиці відповіли на питання, чи знають вони про дебати і чи є сенс в дискусії між кандидатами.

Дебаты: Опрос

Киевляне рассказали, что думают о дебатах на стадионе

Опубліковано РБК-Украина Четвер, 4 квітня 2019 р.

Зеленський звернувся до Тимошенко щодо дебатів

Володимир Зеленський записав відеозвернення до кандидата в президенти Юлії Тимошенко, яка за результатами підрахунків ЦВК зайняла третє місце на виборах 2019. Зеленський запропонував Тимошенко стати модератором на його дебатах з Петром Порошенко. Як і в випадку з Порошенком, Зеленський дав Тимошенко 24 години на прийняття рішення.

Звернення до Ю. Тимошенко щодо дебатів.

Опубліковано Владимиром Зеленским Четвер, 4 квітня 2019 р.

Після цього звернення голова правління НСТУ "UA: Суспільне" Зураб Аласанія заявив, що дебати кандидатів будуть проводитися в студії "Суспільного" з модератором та за правилами мовника.

У штабі Зеленського відреагували на пропозицію Порошенка по медобстеженню

Прес-секретар штабу Зеленського Дмитро Разумков відповів на пропозицію Порошенка по проходженню медогляду 5 квітня в медпункті НСК "Олімпійський".

Зокрема, Разумков заявив, що в Україні достатньо клінік, де можна пройти медобстеження.

"При всій повазі до "Олімпійського", я думаю, що є незалежний майданчик, тому завтра о 8 ранку ми запрошуємо нашого опонента в" Євролаб "(вул. Солом'янська, 11), це незалежна лабораторія, де можна буде здати аналізи і ні у кого не виникне питань про те, що десь щось підтасували", - заявив він.

Опубліковано Команда Зеленського Четвер, 4 квітня 2019 р.

Аласанія анонсував зустріч зі штабами кандидатів

Як повідомив голова НГТУ Зураб Аласанія 5 квітня в першій половині дня запланована зустріч з представниками штабів кандидатів у президенти з питання проведення дебатів.

Аласанія також зазначив, що НСТУ обов'язково підготує проведення дебатів 19 квітня з 20:00 до 21:00.

"Дебати будуть проведені в будь-якому варіанті, навіть незалежно від того, чи будуть кандідати. І в цей час у нас будуть або нейтральні картинки, якщо не з'являться кандидати, але вони будуть проведені", - сказав він.

Більшість українців підтримують проведення дебатів

За даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС, 73,5% українців підтримують ідею проведення дебатів між кандидатами в президенти. Разом з тим, 18% вважають, що дебати не потрібні.

Відзначимо, опитування проводилося з 20 по 26 березня серед 1600 респондентів.

У Зеленського заявили, що дебати на стадіоні не порушують закон

У прес-службі Володимира Зеленського відреагували на відповідь Петра Порошенка, зазначивши, що проведення зустрічі кандидатів в президенти на НСК "Олімпійський" не суперечить нормам закону.

"Друзі, чинний гарант погодився дебатувати. "Стадіон, так стадіон", - йшлося у відповіді з натяком на порушення закону України. Наголошуємо, що цей нормативний документ доступний усім. Трансляція і місце проведення - це абсолютно різні речі. Тому (як відповідь на опитування) - не хвилюйтеся, закон ніхто порушувати не буде", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК прокоментували дебати Порошенка і Зеленського

Заступник голови Центрвиборчкому Євген Радченко під час брифінгу зазначив, що ЦВК оголосить офіційну позицію щодо дебатів Порошенка і Зеленського, вона буде оприлюднена на сайті ЦВК.

При цьому, він зазначив, що на даний момент триває безперервне засідання ЦВК і рішення буде пізніше.

Коментар заступника голови ЦВК Євгенія Радченка

Опубліковано Громадянська мережа ОПОРА Четвер, 4 квітня 2019 р.

У Порошенка розповіли про підготовку до дебатів

Речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв 4 квітня провів прес-конференцію, на якій розповів про підготовку до дебатів. Зокрема, він акцентував на важливості дебатів, додавши, що Порошенко готовий взяти на себе частину витрат на організацію дебатів на НСК "Олімпійський".

Медведєв також зазначив, що не варто акцентувати увагу лише на 19 квітня, дебати можна провести і у будь-який інший день також. Він додав, що у штабі Порошенка вважають, що дебати мають бути не одні, можна провести кілька раундів таких дебатів з питань оборони і безпеки, зовнішньої політики та обов'язків гаранта.

Крім того, Медведєв додав, що Порошенко готовий виконати вимогу Зеленського щодо проходження медобстеження перед дебатами. Чинний глава держави, за словами Медведєв, 5 квітня чекатиме Зеленського в медичному пункті стадіону "Олімпійський" для проходження медобстеження.

Організація дебатів Зеленського і Порошенка

Глава правління НСТКУ Зураб Аласанія у Facebook прокоментував можливість проведення дебатів Петра Порошенка та Володимира Зеленського на НСК "Олімпійський". Він зазначив, що "Суспільне" може провести дебати на стадіоні, але необхідне рішення ЦВК.

"То ж починаємо перемовини з усіма сторонами", - написав він.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Координатор громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, коментуючи ідею проведення дебатів Порошенка та Зеленського на стадіоні, зазначила, що кандидати в президенти можуть проводити дебати виключно за кошти виборчого фонду. За її словами, якщо мова йде про формат стадіону, то видатки на нього мають покрити самі кандидати в однаковій пропорції.

Вона додала, що відповідно до закону, "Суспільне" має організувати дебати 19 квітня за кошти платників податків. Айвазовська наголосила, що формат дебатів визначатимуть не кандидати, а мовник.

"В ситуації, що склалась, і якщо кандидати хочуть об‘єднувати країну, їм доведеться йти на офіційні дебати обом, як і на стадіон. Або ж бюджетними коштами потрібно оплатити "Олімпійський", де саме "Суспільне" організовуватиме змістовну частину", - написала вона у Facebook.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Як очікується, 4 квітня штаб Порошенка проведе прес-конференцію з питання організації дебатів. Крім того, на 4 квітня заплановано круглий стіл за участю соціологічних компаній і представників кандидатів у президенти з питання дебатів.

Дебати Зеленського і Порошенка

Після оголошення результатів екзит-полів 31 березня Петро Порошенко дав прес-конференцію, на якій зазначив, що перед другим туром виборів мають відбутися дебати кандидатів. Крім того, петиції про дебати кандидатів були зареєстровані на сайтах парламенту і президента.

У свою чергу, у штабі Володимира Зеленського відповіли, що готові до дебатів. Крім того, 3 березня Володимир Зеленський опублікував в соцмережі ролик із зверненням до Порошенка. Зеленський заявив, що готовий до дебатів, але запропонував провести їх на НСК "Олімпійський" в Києві. Він також зазначив, що перед дебатами кандидати повинні пройти медобстеження, щоб довести, що серед них немає алкоголіків і наркоманів. Зеленський також додав, що чекає, що Порошенко назве його кандидатом у президенти. Зеленський дав Порошенко 24 години, щоб відповісти на його пропозицію.

Володимир Зеленський іде на дебати!

Володимир Зеленський іде на дебати!

Опубліковано Команда Зеленського Середа, 3 квітня 2019 р.

Після публікації ролика Зеленського на ідею проведення дебатів на стадіоні відреагували на НСК. Як повідомили в прес-службі "Олімпійського", вони не отримували ніяких звернень від кандидатів, але в разі отримання заявок - вони будуть розглянуті.

Також на звернення Зеленського відреагувала нардеп від БПП Марія Іонова, яка вважає, що Порошенко не буде проводити дебати на стадіоні.

Порошенко відреагував на звернення Зеленського, запустивши на своєму каналі в Тelegram опитування.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Пізніше в той же вечір Порошенко записав відеозвернення до Зеленського, в якому прийняв пропозицію Зеленського про дебати на стадіоні.

"Стадіон, так стадіон. Я вас чекаю", - сказав Порошенко.

Cтадіон, так стадіон

Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента, почитайте будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу.

Опубліковано Петром Порошенком Середа, 3 квітня 2019 р.

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про готовність забезпечити охорону публічного порядку і безпеки на НСК "Олімпійський" під час президентських дебатів.

"І хай переможе сильніший. Тільки у нас є одна, але жорстка вимога - вболівальникам з обох команд поводитися чемно і правопорядок не порушувати", - написав у Facebook спікер МВС Артем Шевченко.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

У другий тур виборів 2019 виходять Зеленський і Порошенко

Перший тур виборів 2019 в Україні відбувся 31 березня 2019 року. Напередодні голосування соціологи публікували результати соцопитувань, в яких лідером президентської гонки був Зеленський з підтримкою близько 30% виборців. Лідерство Зеленського підтвердили і екзит-поли, які проводилися безпосередньо в день голосування. Разом з тим, за друге місце в рейтингу довгий час боролися Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. В останніх соціологічних опитувань, оприлюднених напередодні виборів, друге місце було за Порошенком. За результатами екзит-полів він також посів друге місце.

Після закінчення голосування Центрвиборчком почав підрахунок голосів виборців. На даний момент вже опрацьовано 100% протоколів. Згідно з результатами підрахунку, ніхто з кандидатів не набрав більше 50% голосів. Таким чином, згідно з українським законодавством, має відбутися повторне голосування - у другий тур виходять два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів, - Зеленський і Порошенко.

Згідно з даними ЦВК, Зеленського на виборах підтримали 30,24% виборців (5 713 783 голосів). За Порошенка проголосували 15,95% виборців (3 014 420 голосів). Зеленський є лідером практично у всіх областях, крім п'яти: Луганської і Донецької (тут більшість підтримала Юрія Бойка), Івано-Франківської (в області найбільша підтримка у Юлії Тимошенко), Тернопільської і Львівської (тут підтримали Петра Порошенка). Порошенка також підтримали на закордонному виборчому окрузі.

Дебати Зеленського і Порошенка: онлайн

Зазначимо, рішення про дебати приймається після оголошення ЦВК остаточних результатів голосування і офіційного оголошення про проведення другого туру.

Як проходили дебати кандидатів у президенти на попередніх виборах

Дебати кандидатів у президенти в Україні проводилися двічі: в 1994 році - між Леонідом Кравчуком і Леонідом Кучмою і в 2004 році - між Віктор Ющенком і Віктор Янукович. У 2010 році повинні були відбутися дебати між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко, але Янукович на них не прийшов.

Дебати Ющенка та Януковича

Виступ Тимошенко

Дебати кандидатів у президенти

Відповідно до закону України про вибори, передвиборні дебати кандидатів у президенти проводяться у разі призначення Центральною виборчою комісією повторного голосування. При цьому, участь у дебатах не є обов'язковою.

Теледебати мають проводитися в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі і тривати не менше години, при цьому переривати трансляцію на рекламу забороняється.

Крім того, дебати мають транслюватися на Першому національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також на інших каналах.

Відповідно до закону, кандидати мають брати участь у дебатах особисто. Якщо хтось із кандидатів відмовляється - виділений час надається іншому кандидату для проведення передвиборної агітації. Організацією дебатів має займатися Національна телекомпанія України.