Що станеться, якщо їсти шкірку від сала? Це треба знати всім українцям
Фото: Чи не шкідливо їсти шкірку від сала (freepik.com)
Сало - це традиційний продукт української кухні, який користується великою популярністю. Проте, навколо вживання шкірки від сала існує багато суперечок та міфів. Дехто вважає її шкідливою та неїстівною, інші ж, навпаки, вбачають у ній користь.
Чи можна їсти шкірку від сала, та які властивості вона має - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Що потрібно знати про шкірку від сала
Насправді, шкірку від сала не тільки можна їсти, але це дуже корисно. Звичайно, це стосується правильно обробленої та приготовленої шкірки. Сиру шкірку вживати не рекомендується.
Корисні властивості шкірки від сала
Джерело вітамінів та мінералів
Шкірка містить вітаміни групи В, РР, Е, Н, а також мінерали, такі як кальцій, фосфор, магній, залізо та інші.
Колаген
В ній багато колагену, який є важливим для здоров'я суглобів, шкіри та волосся.
Харчові волокна
Шкірка містить харчові волокна, які сприяють нормалізації травлення та очищенню організму від токсинів.
Як правильно вживати шкірку від сала
Термічна обробка
Шкірку необхідно піддавати термічній обробці - варити, запікати або смажити.
Очищення
Зауважимо, що перед приготуванням шкірку потрібно ретельно очистити від забруднень та щетини.
Помірність у всьому
Вживати шкірку слід у помірних кількостях, оскільки вона є досить калорійним продуктом, зокрема як і саме сало.
Кому не рекомендується вживати шкірку від сала
Людям із захворюваннями ШКТ
Шкірка може бути важкою для перетравлення, тому людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту слід вживати її з обережністю або відмовитися від неї.
Людям із серцево-судинними захворюваннями
Шкірка містить холестерин, тому людям із серцево-судинними захворюваннями слід обмежити її вживання.
Людям із зайвою вагою
Шкірка є калорійним продуктом, тому людям із зайвою вагою слід контролювати її вживання.
Додамо, що попри свій багатий склад, свиняча шкірка є важкозасвоюваним продуктом. Людям із захворюваннями травної системи або серцево-судинними захворюваннями рекомендується обмежити її вживання або зовсім відмовитися від неї. У таких випадках шкірка сала може завдати шкоди організму. Важливо пам'ятати про міру та вживати шкірку сала з обережністю.
Читайте також про три головні помилки, які призводять до глибоких зморшок.
Раніше ми писали, у яких продуктах міститься колаген та чи допомогають добавки.
В матеріалі використані такі джерела - Wikipedia, Facebook-сторінка дієтолога Юрія Попка.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.