Їжте цю страву на сніданок, щоб сповільнити старіння та виглядати молодше
Названо страву, яка допоможе сповільнити старіння організму (фото: Freepik)
Запечені боби - не лише ситний гарнір, а й потенційний еліксир молодості. Регулярне споживання цієї страви може допомогти сповільнити процеси старіння в організмі
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Daily Express.
Що варто знати
За словами пластичного хірурга Роберта Колгроува, квасоля має стільки користі для здоров’я, що її іноді називають суперпродуктом. Вона допомагає задовольнити деякі харчові потреби та є чудовим джерелом основних вітамінів і мінералів.
Запечена квасоля містить кілька мінералів, таких як магній, селен і мідь, які є потужними антиоксидантами, які захищають клітини від атаки вільних радикалів (активних форм кисню).
Надлишок вільних радикалів починає завдавати шкоди клітинам і тканинам тіла, що призводить до пошкодження клітин, також відомого як окислювальний стрес, який спричиняє старіння. Організму знадобиться більше антиоксидантів, які містяться у квасолі, щоб боротися з вільними радикалами.
Томатний соус, що додається до печеної квасолі, містить лікопін - сильний антиоксидант, який допомагає клітинам протистояти старінню та знижує кров’яний тиск.
Запечена квасоля також є хорошим джерелом цинку, який допомагає при сухості шкірі, зміцнюючи шкірний бар’єр і збільшуючи колаген і еластин, які допомагають підтримувати гідратацію та пружність шкіри.
Сухість шкіри сприяє старінню, оскільки їй не вистачає вологи та еластичності, що може спричинити тонкі лінії та зморшки. Таким чином, споживання запечених бобів може підвищити рівень цинку та допомогти запобігти старінню.
Користь квасолі
Порція квасолі вагою 80 г становить одну з п’яти порцій на день.
З поживної точки зору квасоля є гарним джерелом рослинного білка, а також має низький вміст жиру та калорій. Вона також містить такі мінерали, як залізо та цинк, і є гарним джерелом вітамінів групи B, таких як фолієва кислота.
Включення квасолі та бобових у раціон також пов’язане з меншим серцево-судинним ризиком і може допомогти збалансувати рівень цукру в крові.
Найкраще їсти запечені боби разом із такими продуктами, як овочі, яйця та вуглеводи з повільним вивільненням, щоб забезпечити хороший баланс поживних речовин із невеликою кількістю солі чи цукру.
200 г запеченої квасолі (консервованої в томатному соусі) забезпечує:
- 162 ккал/666 кДж
- 10 г білка
- 1 г жиру
- 30 г вуглеводів
- 9,6 г цукру
- 9,8 г клітковини
- 1,3 г солі
Вас може зацікавити
- Названо річ №1, яку потрібно робити перед тим, як їсти консервовану квасолю
- Як зберігати квасолю вдома, щоб у ній не завелися жучки
- 9 дорогих, але дуже шкідливих для здоров'я продуктів
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.