ua en ru

Ви точно встигнете! Легкий рецепт медовика за 10 хвилин

Ви точно встигнете! Легкий рецепт медовика за 10 хвилин Фото: Кулінар представила рецепт швидкого медовика (facebook.com/mironenko.academy)
Автор: Styler

Приготувати медовик при частих відключеннях світла не так просто, але є рецепт, завдяки якому він випікається всього 10 хвилин.

Швидким способом приготування поділилася кулінарка Олена Мироненко на своїй Facebook-сторінці.

Для тіста вам потрібні:

  • 150 г меду
  • 50 г цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 180 г борошна
  • 80 г йогурту чи сметани

Покроковий рецепт приготування

1 пакетик ванільного цукру покладіть у каструлю і доведіть на вогні до стану, щоб цукор розійшовся. Зніміть та додайте 1 ч.л соди, щіпку солі.

Все почне ставати піною, перемішайте і введіть 80 г йогурту або сметани та 1 яйце.

Ретельно перемішайте і додаємо 180 г пшеничного борошна. Вимісіть рідке тісто. І залиште на 15 хвилин. Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів.

Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього тісто, розрівняйте. Поставте випікати на 10 хвилин при температурі 200 градусів. Корж має стати золотим.

Відразу дістаньте його і накрийте ще одним листком пергаменту і скрутіть рулетом. Дайте повністю охолонути.

Готуємо крем

Важливо, щоб усі інгредієнти були холодними.

  • 200 г вершків 33%
  • 200 г вершкового сиру
  • 200 г сметани від 20%
  • 150 г цукрової пудри

Збийте усі інгредієнти близько 5 хвилин. Змастіть корж, трохи залишивши на покриття та закрутіть рулетик.

Поставте в холодильник від двох годин, найкраще на ніч. Покрийте кремом та прикрасьте. Можна також використовувати ягоди.