Розмариновий чай допомагає при здутті живота, печії та навіть може покращити пам’ять і кровообіг. Напій корисний за антиоксидантні та стимулюючі властивості, які відіграють важливу роль у підтримці когнітивних функцій.
РБК-Україна (проект Styler) також повідомляє, який розмариновий чай на смак.
Розмарин наповнений поживними речовинами, такими як:
Доктор Хуан Кіспе Родрігес, лікар і науковий співробітник Національного університету Уанта в Перу, підкреслив, що використання розмарину як сечогінного, протизапального, антиоксидантного та противиразкового засобу є досить дієвим.
Його біологічно активні сполуки, такі як флавоноїди, терпени та фенольні кислоти, надають йому антиоксидантні властивості та роблять його можливим як у гастрономії, так і в медицині.
Ви можете додавати розмарин до багатьох страв і напоїв, щоб допомогти зміцнити кровоносну систему. Його також можна використовувати як мазь або настій для підтримки здоров’я шкіри, стимулювання росту волосся, а також зменшення запалення, пов’язаного з артритом або ревматизмом.
Також розмарин допомагає при проблемах з травленням, таких як печія, здуття живота та рефлюкс. Це також може допомогти поліпшити загальне травлення.
Серед інших помітних переваг, є збільшення кровотоку в різних частинах тіла, що може сприяти полегшенню болю в опорно-руховому апараті.
Споживання чаю з розмарином протягом десяти днів підвищує рівень нейротрофічного фактора мозку (BDNF) - ключового білка для росту та виживання нервових клітин. Це збільшення пов’язане з поліпшенням пам’яті та здатності до навчання.
Листя розмарину багаті дубильними речовинами та вітаміном С, тому сприяють здоров’ю мозку.
Чай з розмарином має унікальний і характерний смак, який складно сплутати з чимось іншим:
Раніше ми повідомляли про чай, у якому кальцію у 22 рази більше, ніж у молоці.
Також читайте про 10 видів ліків, які в жодному разі не можна приймати з кавою.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайти National Library of Medicine, Infobae та The Mirror.