Деруни - базова страва української кухні, яку усі ми знаємо з дитинства. Але навіть нею можна здивувати, якщо трішки модифікувати звичний рецепт.
Оригінальним рецептом дерунів поділився зірковий кухар Ектор Хіменес-Браво в Instagram.
"Продовжую тиждень українських страв та ділюсь смачним рецептом неповторних дерунів", - пише кулінар.
Інгредієнти:
Картоплю натріть на дрібній терці, ретельно промийте від зайвого крохмалю та просушіть паперовими рушниками.
Змішайте картоплю, яйце, фарш, борошно, тертий часник і сіль. Пательню з олією розігрійте та посмажте деруни на рівномірному вогні до золотистої скоринки з кожної сторони.
Змішайте сметану з дрібно порізаним кропом та подавайте з дерунами.
Раніше ми ділились рецептом пирога із ревенем від одеського шеф-кухаря.
Читайте також про те, як приготувати пиріг-пелюстку із зелені і сиру.