ua en ru

Соленики на мінеральній воді буквально за 5 хвилин: до чаю, на сніданок або в дорогу

Соленики на мінеральній воді буквально за 5 хвилин: до чаю, на сніданок або в дорогу Як зробити соленики на мінеральній воді (Кадр із відео)

Закарпатські соленики на мінеральній воді готуються дуже швидко. Їх можна подавати до чаю, перших страв, використати для сніданку або брати із собою в дорогу. Ще їх дуже люблять діти.

Як приготувати такі соленики, розповіла кулінарний блогер Наталія Машика у своєму каналі на YouTube.

Що вам знадобиться:

  • Борошно - 200 г
  • Вершкове масло або маргарин - 100 г
  • Твердий тертий сир – 100 г
  • Мінеральна вода – 250 мл
  • Сода - ½ чайної ложки
  • Сіль - ½ чайної ложки
  • Кмин - до свого смаку

Як готувати соленики

У миску насипаємо 200 г пшеничного борошна, додаємо сіль і все перемішуємо. 100 г холодного вершкового масла натираємо на великій тертці прямо в борошно.

Масу перетираємо руками. Беремо шматочок твердого сиру та натираємо його на дрібній тертці. Сир можна брати будь-який, але вибирайте не дуже жирний сорт.

Перетираємо все руками та додаємо 250 мл мінеральної води. Потім додаємо половину чайної ложки соди, яку потрібно погасити оцтом. Ще раз перемішуємо всю масу - повинне вийти тісто як на оладки.

Далі нагріваємо вафельницю, занурюємо ложку в холодну воду, набираємо тісто і викладаємо на вафельницю.

Можна робити й по-іншому – смажити на сковороді, як оладки та викладати тонким шаром. Або ж викласти ложкою на лист і випікати в духовці. Для цього розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо 5-7 хвилин.