ua en ru

Смажені біляші вдома, "як в кіоску": кулінари поділилися секретами вуличної їжі

Смажені біляші вдома, "як в кіоску": кулінари поділилися секретами вуличної їжі Як приготувати домашні біляші (скриншот)

Пахучі, соковиті домашні біляші, які нагадають за смаком вуличну їжу з вашого улюбленого кіоску – що може бути краще, аби побалувати себе і близьких.

Рецептом поділилися в Telegram каналі Shuba Food.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко - 500 мл
  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 30 г
  • Дріжджі сухі - 10 г
  • Сіль - за смаком
  • Олія соняшникова - 500 мл

Для начинки:

  • М’ясний фарш - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Покрокове приготування

У тепле молоко покладіть дріжджі, цукор, перемішайте і відставте на 10 хвилин. Борошно просійте, додайте опару і яйця. Посоліть і замісіть пухке тісто. Накрийте рушником і поставте в тепле місце підходити на 1 годину.

Цибулю почистьте, подрібніть, додайте до фаршу, посоліть, поперчіть і перемішайте.

На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто товщиною 1,5 см, виріжте кружальця діаметром 15 см. На тісто посередині покладіть столову ложку фаршу. Защипніть його так, щоб усередині залишився невеликий отвір, в якому видно начинку. Виріб трохи притисніть рукою.

У глибоку сковороду налийте олію і добре нагрійте. Покладіть у неї біляші отворами донизу. Смажте на середньому вогні з двох сторін до золотої скоринки. Приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Викладіть готові біляші на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.