Смачні і соковиті: дуже простий рецепт реберець барбекю від зіркового шеф-кухаря
Поки погода дозволяє влаштувати пікніки на природі, варто спробувати приготувати на грилі свинячі реберця із соусом барбекю.
Рецептом ділиться РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на пост шеф-кухаря Володимира Ярославського в Instagram.
Свинячі реберця барбекю
"Давно хотів показати вам цей смачнючий рецепт і нарешті випала нагода. Ребра за цим рецептом виходять смачні та соковиті", - пише кухар.
Інгредієнти:
- ребра свинячі - 2,5 кг
- сіль - 23 г
- спеції - мелений коріандр, сухий часник, копчена паприка, чорний перець, мелений кумино
- олія - 50 мл
- соус барбекю - до смаку
Як приготувати
Реберця посипте сіллю та спеціями, додайте олії, добре натріть отриманою сумішшю і ставте у холодне місце на ніч, щоб гарно замаринувалися.
Розпаліть гриль та злегка швиденько обсмажте ребра з 2-х сторін, щоб дати обсмажений аромат. Загорніть щільно у фольгу, зменште жар до 160-140 градусів й поставте мліти десь на 3 години, а жар можна поступово зменшувати до 100 градусів.
Мʼясо готове і добре протомилось, коли відстає від кістки. Тоді треба змастити мʼясо соусом барбекю, а на вугілля підкинути вишневих гілочок, смородини чи винограду, й просто на фользі дайте підкоптитися протягом 20 хв.
"Якщо готуєте вдома, то тоді можна так само робити і в духовці! Тільки ось як бути з копченням? Можливо допоможе класний соус!" - каже Ярославський.
Раніше ми писали про те, як приготувати малосольні цукіні за рецептом Володимира Ярославського.
Читайте також про те, як приготувати "кабачкову ікру" як з магазину.