ua en ru

Скумбрія холодного копчення вдома: без коптильні і зайвої мороки

Скумбрія холодного копчення вдома: без коптильні і зайвої мороки Як приготувати скумбрію холодного копчення вдома (скриншот)

Виявляється, щоб приготувати скумбрію холодного копчення вдома, не потрібна, ані власна коптильня, ані зайві зусилля.

Рецептом смачної рибки поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, фундатор власної кулінарної школи.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена - 1 кг
  • Цибулеве лушпиння з 5 головок цибулі
  • Чай чорний - 1 ст. л. (або 3 пакетика)
  • Сіль - 1 ст. л. (30 г)
  • Цукор - 1/2 ст. л.
  • Вода - 1 л
  • Чорний перець горошком - 10 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Рідкий дим - 1/2 ч. л.

Покрокове приготування

Зробіть розсіл: покладіть в каструлю цибулиння, чай, сіль, цукор. Залийте водою, додайте перець і лавровий листок. Закип'ятіть рідину, вимкніть і залиште до повного остигання.

Тим часом підготуйте рибу. Почистіть її від голови, нутрощів, добре вимийте і просушіть. Викладіть рибу в ємність для засолювання.

Додайте до холодного розсолу рідкий дим і залийте ним скумбрію. Накрийте рибу плівкою і поставте в холодильник.

Просушіть рибу, підвісивши на шпажки чи шампури протягом двох годин.