Швидкі пиріжки без дріжджів: смакота з картоплею та сиром
Сирне тісто завжди виходить смачним, воно м'яке та пишне, а ще добре поєднується з будь-якими начинками. З такого тіста виходять дуже швидкі та смачні пиріжки, які можна подавати на сніданок або взяти з собою у дорогу.
Як приготувати смачні швидкі пиріжки без дріжджів, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на "Прості рецепти".
Що вам знадобиться:
- Сир - 250 г
- Яйця - 2 шт.
- Сметана - 3 ст. ложки
- Цукор - 1 ст. ложка
- Олія - 2 ст. ложки
- Сіль - 0,5 ч. ложки
- Сода - 0,5 ч. ложки
- Борошно - 300 г
Для начинки:
- Картопля - 700 г
- Яйце - 1 шт.
- Масло вершкове - 30 г
- Молоко - 50 мл
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль - до свого смаку
Як готувати швидкі пиріжки
Картоплю відварюємо у підсоленій воді, зливаємо воду і перетворюємо на пюре з вершковим маслом та молоком. За бажанням можна додати трошки свіжого кропу. Обсмажуємо цибулю та додаємо до картоплі, все добре перемішуємо.
Сир змішуємо з яйцями, сіллю та содою, цукром, сметаною. Все добре вимішуємо до однорідної консистенції. Додаємо олію та ще раз перемішуємо. Борошно просіюємо і всипаємо у масу частинами, вимішуємо м'яке тісто. Накриваємо його та залишаємо на 10 хвилин.
Далі тісто ділимо на 12 частин та скачуємо колобки. Формуємо пиріжки з картопляною начинкою та обсмажуємо на олії з двох стороні до скоринки.
Пиріжки за цим рецептом виходять м'якими та пишними, їх можна подавати зі сметаною, розтопленим вершковим маслом.
Раніше ми писали про те, як готувати голландський рулет до святкового столу.
А ще розповідали про рецепт найпростіших гамбургерів вдома.