Хочете, щоб ваша паска була пухкою, не черствіла і мала той самий "домашній" смак, що пам'ятається з дитинства? Ми зібрали головні секрети приготування тіста, які забезпечать ідеальний результат навіть без досвіду чи дорогих інгредієнтів.
Як зробити ідеальне тісто для пухкої та ніжної паски, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Секрет успіху починається з класичного дріжджового тіста. Але замість сипати все "на око", використайте чіткі пропорції:
Зробіть опару: змішайте молоко, дріжджі, ложку цукру та трохи борошна. Дайте настоятись 20 хвилин у теплому місці. Після цього вводьте інші інгредієнти.
Тісто має бути еластичним і "живим". Вимішуйте руками або міксером з насадкою 10-15 хвилин. Потім - дайте йому піднятися вдвічі (1-1,5 години в теплі).
Температура - 160-170 градусів, випікайте 35-50 хвилин залежно від форми. Не відкривайте духовку в перші 30 хвилин, аби паска не "просіла".