Пиріг з листкового тіста за 10 хвилин: як приготувати шедевр на звичайній кухні
Ви любите листкове тісто, але не дуже любите складний процес його приготування?Тоді можете спробувати приготувати пиріг з уже готового тіста. Якщо доповнити його мигдалем, вийде справжній кулінарний шедевр.
Рецептом поділилася кулінарка Alina Foodee.
Складники:
- Мигдаль – 120 г
- Цукрова пудра – 75 г
- Яйце – 1 шт.
- Листкове бездріжджове тісто – 500 г
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Молоко – 1 ч. л.
- Мигдалеві пластівці
Покрокове приготування
Залийте мигдаль окропом на 2-3 хвилини. Злийте гарячу воду, промийте холодною водою. Очистіть мигдаль від шкірки і подрібніть його.
Додайте яйце та цукрову пудру. Розкачайте тісто і виріжте 2 кола.
Викладіть одне коло тіста на пергамент, розподіліть начинку. Накрийте другим колом тіста. Зробіть надрізи.
Змішайте яєчний жовток із молоком і змастіть пиріг. Посипте мигдальними пластівцями.
Випікайте 20-25 хвилин при температурі 200-220 градусів. Час випікання залежить від особливостей духовки.
Раніше ми писали, як приготувати масляне печиво.
Крім того читайте про рецепт найдешевшого шоколадного торту.