Медові "Миколайчики" – традиційні ласощі, якими варто побалувати дітлахів і дорослих в День святого Миколая 19 грудня. Це просте печиво з доступних інгредієнтів, спекти яке під силу кожному
Рецептом поділилася кулінарка на каналі YouTube "Рецепти від Юльєтти".
Для медового тіста:
Для глазурі:
Покладіть в каструлю вершкове масло, мед і цукор. Нагрівайте на невеликому вогні, помішуючи постійно. Коли маса стане однорідною, збийте вінчиком яйце з содою.
Вливайте яєчну масу до каструлі, весь час швидко ретельно помішуючи.
Зніміть масу з вогню і поступово додавайте борошно. Додайте сметану і дрібку солі Замісіть м'яке нелипке тісто.
Розкатайте і виріжте формочками печиво.
Випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів 10-12 хвилин.
Зробіть глазур, змішавши цукрову пудру з лимонним соком. Прикрасьте тепле печиво за допомогою кондитерського мішка. Дайте глазурі охолонути.
Наші "миколайчики" готові!
Читайте також, які церковні свята ми відзначимо у січні 2023 року.
Крім того дізнайтеся, як спекти традиційну українську Калиту – особливий ритуальний коржик з отвором посередині.