Олів'є за класичним домашнім рецептом: названо ідеальні пропорції
Вже скоро столи українців будуть прикрашати атрибути новорічного столу, одним з яких є улюблений Олів'є. Пропонуємо вам класичний домашній рецепт, який точно сподобається вашій родині і гостям.
Порадами щодо приготування поділилися на каналі YarChef.
Складники (на 5-6 порцій):
- картопля – 5 шт.
- ковбаса – 350 г
- майонез – 5 ст. л.
- солоні огірки – 5 шт.
- морква – 3 шт.
- яйця – 5 шт.
- горошок консервований – баночка (250 г)
- сіль, перець за смаком
Покрокове приготування
Зварити картоплю з морквою – орієнтовно 20 хвилин. Як тільки вода в овочах закипить – додати пів столової ложки солі. Готовність перевірити ножем.
Зварити яйця – 8 хвилин від моменту закипання води. Після готовності злити гарячу воду і залити холодною, щоб швидше охолонули і легко чистились.
У цей час нарізати кубиками: солоні огірки, ковбасу, додати банку консервованого горошку.
Потім очищені овочі та яйця нарізати кубиками та додати до салату.
Посолити та поперчити за смаком. Додати 5 столових ложок майонезу і перемішати.
Раніше ми писали, як приготувати Олів'є за ресторанним рецептом.
Крім того читайте, які помилки допускаються при приготуванні вінегрету.