Названо недорогу рибу, яка набагато корисніша ніж лосось: і це не скумбрія
Фото: Чим можна замінити в раціоні лосось (freepik)
Ціна на лосось останнім часом продовжує зростати. Цю рибу можуть собі дозволити не всі українці.
Чим можна замінити лосось, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Marca.
Чим замінити дорогий лосось
Лосось має дуже схожі властивості з іншою рибою, яка останнім часом не є такою модною. Річ у тому, що лосось, який вирощений в штучних умовах, не має таких корисних властивостей, як дикий.
Однак є й інша не дуже популярна риба, яка також має дуже схожі характеристики з лососевими, і за набагато доступнішою ціною.
Анчоуси та сардини - це риби, які називаються прибережними, тому що їх виловлюють біля узбережжя, а не у відкритому морі, а за поживністю вони дуже схожі на лосося, оскільки в них ще більше Омега-3.
Ці кількості, у випадку лосося, близькі до 2,2 грама на 100. Скумбрія і ставрида мають схожі властивості, але тут проявляється різниця в ціні. Ціна анчоусів і сардин вдвічі нижча за лосося, і це залежить від способу вилову тварин і місця їх походження.
Чим так корисні сардини
Джерело Омега-3 жирних кислот (ЕПК та ДГК)
Це, мабуть, найважливіша перевага сардини. Омега-3 кислоти є незамінними для організму, оскільки він не може виробляти їх самостійно. Вони відіграють ключову роль у:
Здоров'ї серця та судин
Знижують рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і тригліцеридів у крові, запобігають утворенню тромбів, знижують артеріальний тиск і зменшують ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту та інсульту.
Зменшенні запалення
Омега-3 мають потужні протизапальні властивості, що допомагає боротися з хронічними запаленнями в організмі, які є причиною багатьох захворювань, включаючи артрит.
Функції мозку та нервової системи
Вони необхідні для нормального розвитку та функціонування мозку, покращують когнітивні функції, пам'ять та концентрацію, а також можуть допомагати у боротьбі з депресією та тривожністю.
Здоров'ї очей
Сприяють профілактиці вікової дегенерації жовтої плями.
Високий вміст білка
Сардина є чудовим джерелом високоякісного білка, який необхідний для будівництва та відновлення тканин, виробництва ферментів і гормонів, а також для підтримки м'язової маси. У 100 г сардин може міститися понад 20 г білка, що покриває значну частину добової потреби.
Багата на вітамін D
Це один з небагатьох харчових продуктів, що містять значну кількість вітаміну D, який є критично важливим для:
Вас може зацікавити
- Названо три найгірші рибні консерви на полицях українських магазинів
- Отруйна риба, яку продають в магазинах
- 2 популярні риби, які викликають стрибки тиску
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.