Найпростіший ягідний пиріг, який не треба навіть замішувати
Щоб спекти смачнющий пиріг, не обов'язково довго возитися з тістом. Візьміть трохи ягід, борошна, масла і ягідний шедевр готовий!
Рецептом поділилася кулінарка Alina FooDee на своєму каналі YouTube.
Складники:
- Борошно - 280 г
- Вершкове масло - 140 г
- Цукор - 80 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Сіль - щіпка
- Ягоди - 600 г
- Цукор для ягід - до смаку (60-100 г залежно від кислоти ягід)
- Кукурудзяний крохмаль - 25-30 г
Приготування крок за кроком
Змішайте в мисці сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач, сіль.
Додайте вершкове масло і перемніть все руками. Має вийти крихта, в якій нема сухого борошно.
Присипте ягоди цукром і кукурудзяним крохмалем. Перемішайте все до однорідності. Ягоди мають пустити сік.
Поділіть тісто на дві рівні частини: першу викладіть рівним шаром у форму і сформуйте бортик.
Викладіть зверху ягоди і присипте другою частиною тіста.
Випікати треба в розігрітій духовці 45-50 хвилин при 190 градусах.
Раніше ми писали, як спекти медівник за забутим рецептом.
Також читайте, як приготувати польське морозиво за рецептом української кулінарки.