Печемо медівник за забутим рецептом: на олії і зовсім без меду
Медівник - смачний торт, який зазвичай складається з коржів і просочується кремом. Але возитися біля духовки з випіканням не дуже хочеться, особливо влітку. Пропонуємо вам приготувати смачний медівник, який можна спекти одним коржем, та ще й зовсім без меду
Рецепт з'явився на YouTube-каналі Oksana Vision.
Складники:
- 2 яйця
- 3 склянки (стакан 250 мл) цукру
- 2 склянки молока
- 1 склянка соняшникової олії
- 100 мл горілки або коньяку
- 5 склянок борошна пшеничного
- 2 ч. л. какао
- 30 г волоських горіхів
- 5 ст. л. оцту
- 1 ст. л. соди
Покрокове приготування
Всипте на пательню склянку цукру і помішуючи доведіть до розтопленого стану, він має потемніти.
Збийте яйця з 2 склянками цукру. Додайте склянку олії, склянку молока, 100 мл горілки чи коньяку, 2 ч. л. какао, перемішайте.
В окремий посуд всипте столову ложку соди і погасіть 5 ст. л. оцту. Перелийте в основну масу, перемішайте.
Подрібніть трохи підсмажені горіхи.
В розтоплений цукор влийте склянку молока і розчиніть до однорідності. Змішайте розтоплений цукор з основною масою.
Додайте поступово просіяне борошно (трьома частинами). Перемішайте і додайте горіхи.
З цієї маси вийде цілих два медівника, які треба випікати в формі, змазаній олією і посипаній борошном.
Випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. Або ж приготувати в мультиварці на програмі "випічка".
Раніше ми писали, як приготувати польське морозиво за рецептом української кулінарки.
Також читайте, як приготувати смачне печиво за копійчаним рецептом.