ua en ru

Маринована скумбрія вдома: рецепт, після якого ви більше не купите магазинну

Маринована скумбрія вдома: рецепт, після якого ви більше не купите магазинну Як приготувати мариновану скумбрію вдома (скриншот)

Маринована скумбрія вдома порадує вас пряним смаком і ніжною м'якоттю. Просто візьміть рибку, сіль і трохи спецій, щоб здивувати близьких смакотою.

Рецептом поділилася кулінарка на YouTube-каналі Picantecooking Viktoriya Popin.

Складники

  • 2 скумбрії
  • 300 мл води
  • 60 г солі
  • 200 мл винного оцту
  • 30 г цукру
  • 1 ч. л. перцю чилі пластівцями
  • 6 горошин білого перцю
  • 6 горошин чорного перцю
  • 1/2 ч. л. зернят коріандру
  • 1/2 ч. л. зернят гірчиці
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини духмяного перцю

Покрокове приготування

Рибу почистіть, відріжте голови і ретельно помийте.

Розчиніть сіль у воді, в невеликому лотку, та покладіть в нього рибу. Поставте в холодне місце на 8-12 годин. Час від часу рибини потрібно перевертати.

Покладіть усі спеції для маринаду, окрім червоного перцю, до ступки та грубо розітріть. Можете все змолоти до стану грубої крихти у блендері.

В сотейнику змішайте спеції та всі інші інгредієнти для маринаду. Доведіть до кипіння і мішайте до повного розчинення цукру. Зніміть з вогню та остудіть.

Воду з соління риби злийте і залийте скумбрію маринадом, що охолов. Лоток накрийте кришкою і поставте в холодне місце на 48 годин. Час від часу рибу потрібно перевертати.

За дві доби рибка буде готова до вживання.