Продукти харчування можуть допомогти наситити організм вітамінами та захищати від хвороб. Лікар назвав 7 суперпродуктів, які зменшують запалення в організмі та захищають від раку.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube-канал американського лікаря Еріка Берга.
За словами лікаря, взимку віруси активно поширюються, тому варто обирати корисні продукти, щоб захистити організм з середини.
У такому продукті не лише низький вміст вуглеводів і калорій, але й багато клітковини.
"У квашеній капусті найбільше вітаміну С серед будь-яких інших продуктів", - стверджує доктор Берг.
В одній чашці квашеної капусти міститься понад 700 міліграмів вітаміну С, тоді як щоденна потреба становить лише приблизно 75 міліграмів. Вітамін С дуже важливий для колагену, кісток і захисту серця від пошкодження вільними радикалами.
Це дуже потужний антиоксидант, і без вітаміну С ви втомлюєтеся і суглоби швидше пошкоджуються. Ваша шкіра також стає більш зморшкуватою, і ви виглядаєте старше.
Пробіотики у квашеній капусті також можуть допомогти захистити від сторонніх мікробів, які можуть викликати реакцію імунної системи. Вони можуть допомогти вивести токсини з печінки та відновити нові здорові клітини.
Основні переваги квашеної капусти:
Щоб отримати максимальну користь від квашеної капусти, спробуйте включити невелику її кількість у свій щоденний раціон.
Рукола є чудовим джерелом вітаміну К, який не тільки зміцнює кістки, але й захищає мозок від пошкодження нейронів.
Окрім основних вітамінів, рукола містить достатню кількість кальцію, необхідного для структури кісток і зубів, роботи нервів і м’язів, а також допомагає травним ферментам.
Основні переваги руколи:
Доктор Берг рекомендує їсти жирного лосося, у якому співвідношення жиру та білка становить 1:2.
Лосось - це екологічно чистий продукт, багатий білком і корисними омега-3 жирними кислотами.
Вона сприяє здоров’ю серця, знижуючи рівень холестерину та артеріальний тиск, що є ключовим фактором зниження ризику серцевих захворювань. Основні переваги лосося:
Жир печінки тріски наповнений здоровими жирами, вітамінами та антиоксидантами.
Як і звичайний риб’ячий жир, він насичений високою концентрацією омега-3 жирних кислот, відомих своїми численними перевагами для здоров’я, такими як зменшення запалення та підвищення рівня холестерину.
Крім того, це чудове джерело вітамінів A і D, кожен з яких пропонує ряд інших переваг для здоров’я. Основні переваги печінки тріски:
Таке м'ясо містить меншу кількість потенційно шкідливих насичених жирних кислот, таких як міристинова кислота та пальмітинова кислота.
Основні переваги яловичини:
Горіхи пекан - це джерело поживних речовин, що може похвалитися чудовим поєднанням білка, корисних жирів і клітковини, щоб підтримувати енергією та ситістю.
Вони містять такі необхідні мінерали, як кальцій, магній і калій, які можуть допомогти знизити артеріальний тиск.
Основні переваги включають:
Це найменш оброблений тип оливкової олії. Завдяки цьому він зберігає свої природні антиоксиданти та вітаміни, які можуть бути втрачені при інших методах обробки.
Користь оливкової олії першого віджиму така:
Раніше ми повідомляли про 5 комбінацій в їжі, які завдають шкоди шлунку та травленню.
Також читайте про 6 спецій, які корисні для серця та шкіри.