ua en ru

Якщо у вас залишилася вчорашня картопля. Приголомшливий рецепт української традиційної страви

Якщо у вас залишилася вчорашня картопля. Приголомшливий рецепт української традиційної страви Фото: Як приготувати картопляники (unsplash.com)
Автор: Styler

Картопляники – це традиційна українська страва. Приготувати її вам не складе труднощів. А якщо у вас ще залишилася картопля пюре з учора – ще краще.

Рецептом найсмачнішої страви поділився у Instagram шеф Анатолій Добровольський.

Вам знадобляться

  • Картопля відварена 500-600 г.
  • Яйце 2 штуки.
  • Сіль та перець за смаком.
  • Дві столові ложки розтопленого вершкового масла.
  • Борошно.
  • Вершкове масло або олія для смаження.
  • Сметана та зелень для подачі.

Покроковий рецепт приготування

Візьміть відварену картоплю і натріть її на тертці, якщо у вас залишилося пюре, то беріть його. Додайте в миску з картоплею яйця, сіль, перець та розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте до однорідної маси. Потім на стіл насипте трохи борошна і викладайте невеликі шматочки тіста.

Сформуйте кульки й добре обваляйте їх у борошні. Смажте на сковорідці на вершковому маслі до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною та зеленню. Смачного!