Які продукти знижують, а які - підвищують тиск. Не переплутайте
Не дарма кажуть, що ми - те, що ми їмо. І дійсно, харчові продукти впливають на наше самопочуття, настрій і загальний стан здоров'я. У тому числі можуть підвищити чи знизити тиск.
Про це в Instagram розповіла нутриціолог Наталя Мазурик.
Якщо низький тиск, варто вживати такі продукти:
- кава з кофеїном,
- виноградний сік,
- чорний чай,
- продукти з високою жирністю,
- гіркий шоколад,
- тепла вода з корицею та медом,
- сіль, солені продукти,
- трави солодка та розмарин.
Експертка каже, що жири підвищують рівень цукру в крові, від чого й підвищується тиск.
Таку саме дію чинять і вуглеводи, бо вони підвищують рівень цукру в крові ще більше.
Продукти при високому тиску:
- болгарський перець,
- лосось,
- соняшникове насіння,
- банани,
- гарбузове насіння,
- кунжут,
- ягоди,
- прополіс,
- трави валеріана, м'ята, меліса,
- боби,
- зелень,
- гранат та сік з гранату.
За словами нутриціолога, людям з підвищеним тиском варто вживати менше кофеїну, солі, жирної смаженої їжі, тваринних жирів, порожніх вуглеводів.
Натомість варто віддати перевагу безкофеїновій каві, корисним жирам та повільним вуглеводам.
Раніше ми писали, в якому разі низький тиск - це норма, а коли треба непокоїтися.
Також читайте, чому насправді скаче тиск, і як з цим впоратися.