Гвінет Пелтроу обожнює цей овоч: він спалює жир та дає ситість
Фото: Чому потрібно включати в раціон селеру (Скриншот/YouTube)
Голівудська акторка Гвінет Пелтроу неодноразово заявляла про свою любов до цього корисного овоча, який до того ж продається майже всюди в Україні. Йдеться про селеру.
Чим так корисна селера і навіщо її потрібно включати в раціон - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Чому селера така популярна?
Останнім часом популярність зелених стебел неабияк зросла, зокрема завдяки знаменитостям, як-от Наомі Кемпбелл, Гвінет Пелтроу й Міранда Керр, які п’ють сік із селери постійно й не забувають ділитися своєю звичкою в Instagram.
Мінімум калорій – максимум користі для фігури
Однією з головних переваг селери є її надзвичайно низька калорійність. Вона приблизно на 95% складається з води, а 100 грамів продукту містять лише близько 16 кілокалорій. Це робить селеру ідеальним вибором для тих, хто стежить за вагою або прагне схуднути. Вона дозволяє втамувати голод і бажання "щось похрумтіти" без ризику спожити зайві калорії. Стебла селери – чудова здорова альтернатива чипсам чи сухарикам.
Клітковина для травлення та ситості
Селера є чудовим джерелом харчових волокон (клітковини). Клітковина відіграє ключову роль у підтримці здоров'я травної системи: вона сприяє нормальній перистальтиці кишечника, допомагає запобігати закрепам та підтримує здорову мікрофлору. Крім того, клітковина допомагає довше відчувати ситість після їжі, що також важливо для контролю апетиту та ваги.
Допомогає в контролі рівня цукру в крові
Завдяки низькому глікемічному індексу та високому вмісту клітковини, селера не викликає різких стрибків рівня цукру в крові після її споживання. Клітковина уповільнює всмоктування цукрів у кров. Це особливо корисно для людей з цукровим діабетом 2 типу або тих, хто перебуває у групі ризику (має інсулінорезистентність). Деякі дослідження також вказують на наявність у селері сполук (як-от апігенін та інші антиоксиданти), які можуть позитивно впливати на чутливість до інсуліну та загальний контроль глікемії, хоча ці властивості потребують подальшого вивчення.
Вас може зацікавити
- Розвіяно головний міф про сухофрукти, в який вірили усі
- Весняний український суперфуд, який треба їсти всім
- 5 продуктів, які обов'язково варто додати до раціону у квітні
В матеріалі використані такі джерела - Vogue, Daily Mail, Nutrients.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.