Гнила та неїстівна. У магазині покупцям продали зіпсовану індичку перед Різдвом (фото)
У Британії продавали зіпсовану індичку (колаж: РБК-Україна)
Напередодні Різдва у Великій Британії люди придбали свіжу індичку, проте за кілька днів м'ясо зіпсувалося та почало гнисти. Така ситуація сталася у всіх покупців однієї мережі магазинів.
Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на авторитетне британське видання Daily Mail.
Усе м'ясо зіпсувалися
Зіпсоване м'ясо придбали в магазинах "Asda", "Aldi", "Tesco" та "Sainsbury's". Усі користувачі, які повідомили про це, здійснили покупку напередодні Різдва. Діставши м'ясо з морозильної камери, виявили, що воно не годиться для приготування.
На світлинах у соцмережах видно, що на м'ясі є плями сірого кольору. Відомо, що ціла індичка коштувала 13,60 фунтів стерлінгів, тобто 648 гривень.
Термін придатності індички становить лише два дні. Натомість в магазині її продавали з 19 по 28 грудня.


Покупцям продали гниле м'ясо індички перед Різдвом (фото: dailymail.co.uk)
Ось, як користувачі відреагували на це:
- "Asda, Різдво офіційно зіпсовано. Купував це раніше, і воно гниле. Пахне зовсім огидно".
- "Шокує, як можна продати щось тухле, а потім змушувати людей хвилюватися, де придбати ще одну індичку, коли часу до свята обмаль".
- "Здається, ми їмо курку на Різдво".
- "Щойно розгорнув м'ясо, щоб підготувати все на завтра, і воно просто смердить. М'ясо тухле. Різдвяна вечеря? Це буде не зовсім так, як ми планували".
- "Щойно пішли готувати індичку на завтра, а вона гнила! Вітання "Sainsbury's".
- "Щойно перевірив свою індичку, яку я привіз 20 числа (термін придатності до 27 числа), і вона слизька! Мене ледь не вирвало від запаху! Абсолютно огидно!"
Реакції від супермаркету не було навіть після численних скарг покупців.
Як вибрати свіже м'ясо в магазині
Звертайте увагу на такі показники якості:
- колір розрізу. Свинина повинна бути червоно-рожевою, баранина - коричнево-червоною, телятина - білувато-рожевою, м'ясо великої рогатої худоби - червоним, а курки - рожевим.
- зовнішній стан. На м'ясі не повинно бути синців, сторонніх плям чи слизу. Такий продукт не можна купувати.
- запах повинен бути приємним з легким молочним відтінком. Якщо чуєте сторонній запах чи він вам просто не подобається, краще утриматися від покупки.
- пружність. На свіжому м'ясі утворюється ямка, яка швидко вирівнюється.
- жир. Колір жиру та жирових прожилок повинен бути білим чи кремовим, якщо говорити про баранину. Жовтий жир може свідчити про низьку якість продукту та небезпеку від споживання.
Раніше ми розповідали, що станеться з організмом, якщо ви перестанете їсти м'ясо.
Читайте також, як приготувати голландський рулет на святковий стіл.