Кмин - не проста кухонна спеція, адже вона має низку переваг для здоров’я, зокрема допомагає знизити кров’яний тиск, холестерин і цукор.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє, що таке кмин та скільки безпечно вживати спеції на день.
Це пряність, яку отримують із насіння рослини кумінум і є основною частиною багатьох рецептів, особливо в кухнях Середземномор’я та Південно-Західної Азії, звідки і походить.
Спеція не тільки сприяє травленню та захищає від інфекцій, що передаються через їжу, але також є багатим джерелом заліза. Окрім потрійної переваги зниження рівня цукру в крові, артеріального тиску та холестерину, також може допомогти скинути зайву вагу.
Крім того, ця корисна спеція наповнена флавоноїдами - антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали та запобігають пошкодженню клітин, знижуючи ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця та рак.
Дослідження показують, що кмин може бути секретною зброєю для контролю рівня цукру в крові у пацієнтів з діабетом 2 типу.
Кмин не тільки допомагає з рівнем цукру в крові, це також руйнівник холестерину. Клінічні випробування показали позитивний вплив кмину на рівень холестерину.
В одному дослідженні показали, що прийом 75 мг кмину двічі на день протягом восьми тижнів призводив до зниження нездорового рівня тригліцеридів у крові.
Спеція також містить властивості, які можуть допомогти знизити цифри високого кров'яного тиску. Завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостям кмин посилює оксид азоту в крові, що може полегшити напружені кровоносні судини та потенційно знизити тиск.
Наявність флавоноїдів у кмині може допомогти запобігти пошкодженню клітин і таким захворюванням, як гіпертонія. Крім того, багатий калієм кмин може допомогти організму вимивати натрій, що може регулювати артеріальний тиск.
Стосовно того, скільки кмину безпечно, слід дотримуватися таких рекомендацій:
Кмин - це ароматна спеція, яку можна використовувати в багатьох стравах, включаючи рис, супи, рагу, каррі, салати та смажені овочі.
Смаження цілого насіння кмину на сковороді з антипригарним покриттям підкреслює їхній унікальний смак.
Кмин, як правило, вважається безпечним для вживання в їжу, але є деякі потенційні ризики, про які слід знати:
Найкращі способи підтримувати здоров’я та знизити кров’яний тиск, рівень цукру та холестерину включають регулярні фізичні вправи, збалансовану дієту, багато сну, уникнення надмірно обробленої та жирної їжі, пиття води, обмеження алкоголю та відмову від куріння.
Раніше ми повідомляли про відомий продукт, який захищає кістки від пошкоджень та тяжких хвороб.
Також ми писали, чи можна малиною, медом та лимоном вилікувати грип.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайти The Mirror та Surrey Live.