Дізнайтеся, чи шкідлива насправді консервація
Чи шкідлива для здоров'я консервація (freepik.com)
Зараз багато експертів та блогерів повідомляють, що консервація шкідлива для здоров'я. Але це не зовсім так. Домашні консервовані овочі та фрукти не несуть у собі зла, оскільки містять багато клітковини.
Як зробити консервацію здоровішою розповіла в Instagram кулінар Дар'я Дорошкевич.
Чому консервація не шкідлива
Дар'я повідомила, що навесні закінчила курс у медичній школі Гарварда, де запевняють, що немає нічого поганого у домашній консервації.
Що важливо знати:
- домашня консервація, зроблена вами, склад якої ви знаєте - це найкращий варіант
- контролюйте кількість цукру та оцту, солі, яких іноді дуже багато в рецептах
- є нефільтровані оцти, які почали продавати в українських магазинах
- контролюйте кількість олії в консервації, тому що іноді її дуже багато, що значно підвищує калорійність.
"Тому просто варто думати про те, скільки олії, цукру та солі в рецепті. І який оцет ви використовуєте. І спокійно вживати в їжу овочі взимку у вигляді консервації", - резюмувала експерт.
Читайте також, ось яка їжа-"пустушка" загрожує українцям.
Раніше лікар розповів, яке м'ясо він вважає найкориснішим, а яке – шкідливим.