Лікар розповів, яке м'ясо корисне, а яке - найшкідливіше
М’ясо - важливе джерело білка в раціоні людини. Але і його вживати треба відповідально, із розумінням, що не вся продукція однаково корисна.
Про те, яке м’ясо корисне, де його купити, а яке краще мінімізувати в раціоні, розповів в TikTok лікар Юрій Габорець.
Яке м’ясо найкорисніше
За словами медика, найкраще м'ясо - домашнє, адже в ньому нема антибіотиків, як в промисловій продукції.
Наприклад м’ясо домашньої курки не розпадається, його важко відділити від кістки, воно темне.
Чому курятина - кращий варіант
Це м’ясо ще вважається дуже доступним, а також воно містить:
- багато білка
- фосфору
- вітамінів
- мало жиру
Курятину можна вживати всім - від дітей, до післяопераційних хворих. Але пам’ятайте: курка має бути домашня.
Інші корисні види м'яса
На другому місці - кролятина. Підходить для дітей, дієтичного харчування, позаяк майже не має жиру.
На третьому місці - індичатина. Для промислового м’яса треба тричі міняти воду, поки варите. Так ви мінімізуєте вміст антибіотиків у м’ясі.
Лікар нагадав, що дітям м’ясо обов'язкове. Вони не можуть бути вегетаріанцями, навіть попри переконання батьків.
Крім того треба влаштовувати хоча б один рибний день. Найкорисніші - жирні сорти морської риби або ж річкова риба.
Звісно ж купити домашню курку, кролятину чи індичку можна на селянських ринках або ж виростити самим, якщо є така можливість.
Раніше лікар розповів, що буде, якщо щодня пити пиво.
Також читайте, яка група крові вважається найкращою.