Десерт з кавою - оригінальні солодощі для поціновувачів цього ранкового напою. Водночас такі домашні десерти - чудовий варіант для посиденьок з друзями, а для приготування не треба багато часу чи старань.
Про те, як готувати ліниву шарлотку на пательні розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Желе з кавою (скриншот / Кулінарні витівки)
Для того, щоб приготувати желе з кавою, необхідні такі інгредієнти:
Як готувати желе з кавою
Для приготування цього десерту спершу слід залити желатин кавою. В окремій мисці змішайте йогурт з цукром та порошком какао.
Ретельно перемішайте суміш до однорідності, а потім влийте в неї желатин з кавою. Ще раз перемішайте масу, щоб уникнути грудочок в масі.
Розлийте суміш для желе з кавою по стаканах і помістіть посуд в холодильник до повного застигання, приблизно на 15 хвилин. Після цього прикрасьте десерт з кавою пелюстками мигдалю.
Тирамісу (скриншот / Кулінарні витівки)
Щоб приготувати тирамісу, потрібні наступні продукти:
Як готувати тирамісу
Для того, щоб швидко приготувати тирамісу, поєднайте крем-сир з цукром і молоком. Збийте суміш віничком до однорідної консистенції, після чого перекладіть в кондитерський мішок.
В чистій мисці змішайте щойно заварену каву з ромом. Печиво необхідно поламати на декілька частин відповідно до розміру посуду, наприклад, склянок.
Зробіть невисокий шар крему, та викладіть на нього шар печива, вмочивши його в ром з кавою. Повторіть цей етап до закінчення інгредієнтів.
Прикрасьте тирамісу кремом та присипте какао. Перед подачею помістіть десерт в холодильник на 15-20 хвилин, щоб печиво просочилось кремом.
Десерт з бананом і кавою (скриншот / Кулінарні витівки)
Для приготування десерту з бананом і кавою знадобляться ці інгредієнти:
Як готувати десерт з бананом і кавою
Щоб приготувати цей швидкий десерт, насипте в чашу блендера какао та цукор, влийте каву. Почистьте і наріжте невеликими шматочками 2 банани, додайте їх разом з йогуртом до інгредієнтів в чаші блендера.
Перемеліть інгредієнти до однорідної консистенції. Третій почистьте і наріжте на тонкі кружальця, викладіть їх тонким шаром в посуд для десерту. Залийте банани бананово-кавовою масою, залишивши частину суміші.
Насипте в десерт хрустких кульок і залите їх рештою перемеленої маси. За 10-15 хвилин, коли десерт злегка застигне, його можна прикрасити шоколадною стружкою.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати ліниву шарлотку на пательні.
Крім цього, розповідали, як готувати весільну випічку шишки.